Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

A doua oară cu noroc: Teraplast primește ajutoare de stat, după ce anul trecut a ratat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Compania Teraplast a reușit să obțină anul acesta ajutoare de stat pentru crearea de locuri de muncă, după ce anul trecut producătorul de PVC din Bistrița-Năsăud a fost respins de Ministerul Finanțelor. Potrivit listei date publicității luna aceasta pe site-ul Ministerului Finanțelor, Teraplast va primi puțin peste 560 de milioane de lei pentru a înființa capacități de producție pentru care se vor creea 16 locuri de muncă, dintre care 4 trebuie să fie pentru persoane cu deficiențe.

Teraplast a obținut ultimul punctaj, de 11,5 puncte din lista de 23 de companii admise din toată țara. Nu va primi însă cei mai puțin bani, cel puțin alte trei firme urmând să obțină prin același sistem 320 de milioane de lei pentru 12, respectiv 10 angajați. Consultă aici lista celor care primesc ajutoare de stat și a celor respinși anul acesta :http://www.mfinante.gov.ro/hg332.html?pagina=domenii 

Ultima companie cu sediu în Bistrița-Năsăud care a obținut ajutoare de stat pentru creare de locuri de muncă este Leoni care acum doi a primit de la statul român un ajutor de 8 ori mai mare decât Teraplastul, de 43 de milioane de lei pentru care s-a angajat să creeze 613 locuri de muncă.

Oficialii Teraplast au criticat anul trecut modul în care au fost tratați

Dorel Goia (foto), președintele Consiliului de Administrație de la Teraplast s-a plâns anul trecut, în septembrie, la o întâlnire cu oamenii de afaceri din Cluj și Bistrița-Năsăud, găzduită de Banca Transilvania că statul nu sprijină firmele de lung parcurs: “Am aplicat pentru ajutor de stat si am fost respinși. Nu mi se pare normal ca statul să dea toti banii doar câtorva firme și să trimită apoi explicațiile celor respinși în limba engleză… Ajutorul de stat înseamnă bani gratis sub niște condiții: să plătești impozite si taxe egale cu suma primită, taxe din salarii, impozit pe profit si dividende. Nu se ia în calcul TVA-ul, care este cel mai clar, direct și palpabil impozit. Au făcut colegii mei un calcul și, dacă s-ar fi luat in considerare TVA-ul, am fi rambursat ajutorul de stat cerut în 3,5 ani”, a explicat acționarul majoritar de la Teraplast, Dorel Goia, citat de Ziarul Financiar cum au decurs lucrurile în cazul solicitării pentru acordarea de ajutoare de stat, făcută anul trecut. Atunci Teraplast a solicitat 442 de mii de lei pentru înființarea a 15 locuri de muncă într-un proiect de înființare de noi capacități de producție.

 

 

Foto. Dorel Goia, președintele Consiliului de Administrație al Teraplast

Sursă foto: Ziarul Financiar (www.zf.ro)

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu