Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Autoritățile pretind că și-au învățat lecția: vezi ce pățesc cei care sar sau intră îmbrăcați în bazin

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După imaginile viralizate cu femeile de etnie romă care se îmbăiau cu tot cu haine în bazinul Ștrandului Municipal, imediat după inaugurare, administrația Bistriței a dat ordine ferme: oricine intră îmbrăcat în bazin e dat afară din baza de agrement. De același tratament au parte și cei care se aruncă în apă, punându-i în pericol pe cei care înoată, susține viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae.

Deja de a doua zi după ce imaginile au inflamat rețelele de socializare, dar și după ce un adolescent era cât pe ce să piară înecat, măsurile au fost puse în aplicare la Ștrand:” În prima zi după incident au fost scoși afară 25 de tineri care nu știau că nu au voie să sară în apă, iar a doua zi mai multe femei de etnie romă care au vrut să intre în apă îmbrăcate  au fost scoase afară de poliția locală și firma de pază. S-au luat măsuri. Înainte trebuie să vezi ce se întâmplă. Pe tema săriturilor în apă am luat măsuri speciale penru că e periculos pentru cei care înoată deja în bazin: am luat block-starturile și trambulina  tocmai ca să nu se mai întâmple accidente”, mai spune viceprimarul Bistriței.

Cum e cu baia șamponată din arteziene

La câteva zile după imaginile de pe facebook cu strandul public al Bistriței, care au creat o impresie greu de șters, alte imagini de pe rețelele de socializare a creat vineri stupoare: copii dezbrăcați se șamponau de zor în arteziana de la Palatul Culturii, în timp ce o tânără de etnie romă își spăla  hainele, iar rufele și papucii deja spălați ai copiilor se uscau la soare pe noile bănci. Imaginea artezienei, transformată ad-hoc  în baie publică a fost comentată în fel și chip pe rețele de socializare . Autoritățile le transmit că în loc să facă poze, ar fi fost mai eficient să folosească telefonul ca să sune la Poliția Locală: ” Avem 8-9 fântâni arteziene care funcționează permanent. Nu avem atâta poliție locală ca să le supravegheam pe toate. Poliția locală are 3 echipaje mobile: unul este cu circulația și două sunt cu ordinea publică. Avem 460 de străzi plus localitățile componente. Cum puteți dvs să vă gândiți că se poate gândi cineva că vine și se scaldă acolo? Era de preferat să sune cineva în momentul ăla la poliția locală, nu să facă fotografii” crede viceprimarul Cristian Niculae care nuanțează: ” din cauză că nu poate fi poliția locală peste tot, contăm pe spiritul civic, adică atunci când cineva vede o faptă nepermisă de lege atunci trebuie să sesizeze. În Germania și în țările civilizate asta se întâmplă: oamenii pun mâna pe telefon și sesizează , iau atitudine. Deci asta îi sfătuim: să pună mâna pe telefon și să sune la politia locală”  este recomandarea viceprimarului.

 

Sursă foto: pagina facebook Sebi Catuna

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Adrian Florin Chereji în

    Dle viceprimar vă contraziceti șeful, dl. Crețu îi numește “delatori” pe cei ce sesizează instituțiile statului.

  2. Balan Marius - ingrijitor al statului în

    Ok am inteles . Dar cei care intra in CURU gol in bazin, patesc ceva ? La NUDISTI nu s-o gandit nimeni ?

Lasă un comentariu