Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Platforma liberală a câștigat la limită referendumul intern din USR. Nicușor Dan recunoaște că e în afara partidului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Referendumul intern al USR, încheiat la miezul nopții după 7 zile de consultări pe o plaformă online a membrilor săi s-a finalizat cu victoria Platformei Liberale. Aceea care a susținut poziționarea partidului împotriva referendumului de modificarea Constituției pentru definirea familiei tradiționale. Practic o majoritate de 52,7 % a membrilor USR a susținut această direcție.

Rezultatul referendumului intern urmează să fie validat astăzi, formal, într-o ședință a USR, însă reacțiile nu au întârziat să apară: fostul lider Nicușor Dan, plecat din partid, însă cu intenții de revenire dacă ar fi câștigat moderații, s-a declarat deja în afara partidului și a anunțat că demisia din USR rămâne la fel de valabilă ca și în urmă cu câteva luni. ”Nu ma intorc intr-un partid care se pozitioneaza altfel decat am vorbit in campania electorala (…) Mă voi întoarce în USR atunci cand convingerile mele sunt aceleasi cu ale partidului.” a declarat astăzi Nicușor Dan.

Pe de altă parte fostul ministru din Guvernul Cioloș, Cristian Ghinea a denunțat astăzi într-o postare pe facebook în numele USR Liberal modul în care fostul președinte, Nicușor Dan s-a pus pe sine deasupra partidului : ”USR Liberal dezaprobă faptul că fostul președinte al USR Nicușor Dan s-a pus pe sine deasupra partidului și afirmă cu tărie că USR va continua să rămână un partid al membrilor săi şi al cetățenilor și nu al unui singur om. Dezavuăm telenovela demisiei cu revenire, campania din afara partidului pentru partid și continuarea campaniei în timpul referendumului, toate elemente care denotă lipsă de respect față de membrii USR, care aşteptau respectarea regulilor principial agreate” stă scris în postarea publicată de Cristian Ghinea.

Ce spun liderii USR BN?

Purtătorul de cuvânt al USR Bistrița-Năsăud, Mihai Bălan, unul dintre susținătorii cei mai vizibili ai platformei USR Liberal a declarat pentru BistrițaExpress că odată acest referendum USR se îndreaptă către o direcție doctrinară a liberalismului european și adresarea către un segment nereprezentat de niciun partid: ”sigur  mai trebuie făcuți niște pași: congresul, un nou președinte, discuțiile cu Platforma România 100 a lui Dacian Cioloș și afilierea la un partideuropean. ca idee ne-am vcam poziționat pe nișa moderniștilor, care nu prea sunt reprezentanți în România, deci o să fim primul partid care-i reprezintă ” a spus Mihai Bălan .

Deputatul Cristina Iurișniți are o poziție mai moderată și crede că direcția doctrinară nu a fost decisă încă, însă rezultatul referendumului este important: Un execitiu democratic util! Invatam sa gestionam primele etape ale unei identitati USR inca in miscare browniana! Referendumul e doar un instrument politic intern, e adevarat primul si unicul in istoria partidelor de dupa 1990 care nu asigura instantaneu un partid omogen si coagulat! In schimb vom avea obiective si o directie asumata! Am votat pentru curajul de a ne continua misiunea de pionierat in lupta contra ipocriziei din politica romaneasca actuala!” scrie pe pagina de facebook deputatul USR de Bistrița-Năsăud.

Share.

About Author

Lasă un comentariu