Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

După ce a recunoscut că manualele de clasa a 5-a vor întârzia 2 luni, ministrului Pop i se cere demisia

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Elevii de clasa a V-a nu vor avea manuale pe bănci în prima zi de școală, iar până în noiembrie 2017 nici nu poate fi vorba de așa ceva. Ministrul Liviu Pop, care a dat asigurări de mai multe ori că vor exista noile manuale de clasa a 5-a încă din prima zi de școală s-a văzut silit să recunoască în ședința de Guvern de vineri că s-a înșelat.

Ministrul Învățământului nu și-a asumat eșecul și i-a spus premierului, care a cerut explicații  că de vină ar fi guvernarea tehnocrată care nu și-a asumat modificarea programelor , dar și o așa numită”dezinformare” din minister care nu le-ar fi permis să ia decizia la timpul potrivit. Dacă nu vor fi manuale vor exista așa numite îndrumare: ”Lucram la solutii. Saptămana viitoare fac informarea in Guvern. Va trebui sa luam niste decizii la nivel de minister, pentru ca sunt partasi la neregulile din licitatii. Mai pe româneste, toate manualele cu excepția clasei a V- a sunt deja in scoli. La clasa a V-a, pentru primele doua luni avem solutia de rezerva, cu indrumarele pentru fiecare elev”,  i-a explicat premierului Mihai Tudose. șeful de la învățământ.


I se cere demisia din Parlament

Deputatul Cristina Iurișniți, membru în Comisia de Învățământ a Camerei Deputaților spune că ministrul nu mai are ce demonstra și il acuză de greșeli imense de management, pentru care -i solicită demisia: ”Vă reamintim ca v-ați asumat prezența în școli a noilor manuale pentru clasa a V-a la 11 septembrie! Trebuie adusă în atentia publica si mai ales taxata lipsa de competenta a ministrului agramat- “sindicalist”, celebrul deja Liviu Pop,care atinge azi , dupa sedinta de guvern cote alarmante! Am adus deja in atentia presei deciziile aberante luate la nivelul ministerului în legatură cu manualele de sport si pregatire sportivă la clasa a V-a, denunțate atât de specialisti si ong-uri din domeniul educational, precum Human Catalyst condusă de Laura Greta Marin cat si de asociatiile de parinti si elevi la nivel national. În calitate de deputat, membru al Comisiei permanente de educatie, am trimis deja ministerului pe care il” pastoriti ” o scrisoare deschisa in care va semnalam greseli imense de management educational si va solicitam demisia! Si nu eram o voce izolata in acest sens!” scrie deputatul Cristina Iurișniți pe pagina de socializare.

Share.

About Author

Lasă un comentariu