Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

OPINIE: Cum a lovit Mercurul retrograd comunicarea prin Bistrița toată săptămâna

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O mână de ziariști i-au așteptat pe ministrul Doina Pană și pe președintele CJ Radu Moldovan mai bine de o jumătate de oră, vineri după amiaza, în sala și ora indicată de un  anunț trimis via e-mail de PR-ul Consiliului Județean. Cum în sala 15 din Consiliul Județean BN  n-a ajuns niciun oficial și nici nu erau semne că va mai veni cineva pe la 17,35, când nici țipenie de angajat nu mai exista prin clădirea oficială, ziariștii  au sunat ministrul. Și surpriză: conferința de presă tocmai se încheiase, la celălalt capăt de coridor al Prefecturii, cu doi ziariști și un staff de oficiali mai mare de trei ori decât al presei.

Cu ministrul Pană sosit la locul faptei și o șmotoceală prin telefon adresată culpabilului, identificat ca purtătorul de cuvând al Consiliului Județean și președinte la tineretul PSD, ministrul s-a așezat și a mai făcut o conferință de presă, pentru cei din sala 15. Radu Moldovan, trecut și el cap de afiș al anunțului de convocare, n-a ajuns, pentru că de fapt nici nu era în program. Bîlbuța de comunicare a fost trecută la capitolul: ministrul e doamnă cumsecade, junele comunicator la fel, iar noi, presa din Tărgul Mare al Bistriței  și mai și, că doar ce altă treabă aveam vineri pe la ora 18,00. Iar un astrolog mucalit ne-ar fi spus să nu ne mai batem capul, că e Mercur, planeta comunicării zice-se, în mișcare retrogradă, așa că să stăm blânzi, că suntem în plin sezon al gafelor de comunicare.

Mercurul a retrogradat și în Primărie

Și dacă tot căutăm musai fapte care să-i dreptate astrologului, care și el trebuie să câștige o pâine, să ne amintim de povestea luminilor stradale aprinse în miezul zilei în fața Primăriei. Tot omul de pe facebook a sărit în sus: uite domnule ce fac ăstia, cum ne sfidează și consumă banul public fără să le pese. Opoziția a tras și ea cu ceva gloante, e drept oarbe, și când colo ce sa vezi? Făceau reparații de retele aia de la Electroursa- știți băieții aceia așa de profi, că nici o altă firmă nu mai prinde reparații de rețele publice prin târg orice-ar face- și era musai de tinut lămpile stradale aprinse. O zi întreagă. Evident că nu s-a obosit nimeni de la Comunicarea Primăriei să sufle o vorbă pe site, pe paginile de socializare, ori unde mai au ei postări, iar ziariștii nici ei nu s-au omorât decât să constate în scris ce vede tot omul.

La Electrica e veșnic Mercur retrograd

O altă companie care se pricepe să comunice excepțional e Electrica. E chiar model de bune practici în treaba cu comunicarea. Joi și vineri câteva străzi din zona fostei Icra, adică unele cu mare densitate de firme, au rămas între 9 și 17,00 fără electricitate.

Așa sec, fără ca cineva să fi apucat să-și pună businessul în ordine, mai ales după blocajul din minivacanța prelungită. Printre loviți și engrosiști cu depozite frigorifice burdusite de carne, dar și cabinete dentare, firme mici și mijlocii, care si-au trimis muncitorii acasă și și-or acoperi cum pot pierderile. Ziarul Bistrița Express nu se pune, că doar wireless-ul funcționează și pe terase. Telefonic au aflat, după insistențe, că se lucrează la postul de transformare și că Electrica e acoperită, doar au scris ei într-un colț de site și au comunicat presei ( a se citi una bucată ziar print plus site-ul aferent, undeva cu litere mici -mici, și la pachet cu zeci de alte tăieri). De parcă tot omul, dimineața la cafea caută rubrica de debranșări să afle cine-o mai pățește în ziua aceea cu Electricii.  Cei care au apelat la dispecerat n-au fost nici ei mai fericiți, mai ales că operatorul  a uitat să le comunice că o pățesc și vineri ( vorbesc din experiența personală). Și partea amuzantă e că în viitorul deceniu nu sunt șanse ca Electrica să comunice altfel, doar am stat de vorbă cu surse din managementul local,  deci n-ai de unde știi în ce zi te lovește pe tine.

Una peste alta treaba cu Mercurul Retrograd, dacă e să ne luăm după astrologi ar ține până în septembrie, prin 4, deci ar trebui să scriu și continuări. Multe continuări despre multe bâlbe. Că tocmai suntem în plin Târg Mare a Bistriței, deci să te ții câte bâlbe o să mai vedem. Și cu comunicatori așa eficienți, Mercurul pe la Bistrița e retrograd tot anul.

Share.

About Author

Lasă un comentariu