Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Filmul unui furt dintr-un magazin din Bistrița a ajuns pe facebook. Proprietara încearcă să identifice hoațele, după ce poliția n-a reacționat (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Imaginile camerelor de luat vederi dintr-un magazin de cadouri și artizanat  de pe Pietonalul Bistriței, care surprind momentul unui furt de acum două săptămâni au fost postate ieri pe facebook de proprietara magazinului Samba, exasperată că poliția nu reacționează.

În filmul postat de Eugenia Echim se vede momentul în care două tinere, relativ bine îmbrăcate, intră în magazin. Una dintre ele se uită la un telefon de epocă, apoi trece la un altul, se preface că încearcă telefonul,, îl studiază, ca și cum ar fi interesată de produs, după care, privind roată în jur, cu mișcări rapide îl îndeasă în geanta voluminoasă de pe umăr, după ce îi învârte cablul. Tânăra privește  apoi la locul lăsat gol, se mai învârte puțin printre rafturi, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, după care, la fel de liniștită părăsește magazinul. Prietena ei, pe care o altă cameră din cele patru ale magazinului o surprinde supraveghind ca nimeni să nu observe, a plecat și ea cu câteva cadouri mai mici, câteva miniaturi și băuturi, potrivit proprietarei de la Samba. Filmarea  postată o surprinde că iese ceva mai târziu, după ce se mai oprește la câteva rafturi în magazin și probează câteva pălării. Pe fundal se aude și vocea vânzătoarei, ocupată să-i ofere detalii unui client. Fata care a furat telefonul e îmbrăcată cu blugi, tăiați  în zona genunchilor, poartă o bluză fără mâneci cu dungi orizontale, are părul lung roșcat și are ochelarii de soare  pe cap. Cealaltă are pantaloni cu dungi verticale și o bluza cu dungi orizontale.

Priviți filmul furtului. așa cum a fost înregistrat pe camerele de luat vederi ale magazinului:

Solidaritate între comercianți

Pe postarea care însoțește imaginile camerelor de luat vederi din magazin, Silvia Echim scrie  și: ”Cat tupeu poti sa ai…,cum să furi un telefon de pe raft și să ignori camerele de supraveghere…! Dați share poate le cunoaște cineva!” . Dacă poliția n-a reacționat, în schimb au făcut-o proprietarii teraselor din apropiere. Cei de la terasa Nuovo Cafe au distribuit postarea și au publicat pe pagina cu filmul  lor imaginea celor două fete surprinsă de camerele de vedere ale terasei de pe Pietonal, cu mențiunea” acestea sunt artistele”:

Hoațe cu fițe

Telefonul de epocă alb(foto modelul din magazin), pe care l-au furat fetele era expus cu  prețul de vânzare de 290 de lei. Cel mai probabil va ajunge pe post de trofeu în locuința celei care l-a furat cu sânge rece.

Proprietara magazinului, Eugenia Echim, a explicat pentru Bistrița Express că a făcut sesizare la poliție în 11 august, imediat după furt, însă că, de la momentul depunerii plângerii și până acum, adică timp de două săptămâni nimeni din IJP nu a contactat-o. ”Mi-au dat un număr de înregistrare în 11 august și atât. Nu m-a întrebat nimeni nici de film, nu m-a mai contactat nimeni de atunci” explică proprietarul magazinului Samba. Eugenia Echim spune că nu este la primul furt din magazin și că nu au fost identificați autorii, însă și-a imaginat că după instalarea camerelor situația se va schimba.

Contactată de Bistrița Express purtătoarea de cuvânt a IJP Bistrița-Năsăud, Diana Pintea, cea care o înlocuiește temporar pe Crina Sârb spune că poliția nu poate furniza date din dosarele aflate în lucru și i-a recomandat proprietarei păgubite să contacteze ofițerul de caz sau pe superiorii acestuia pentru a afla mersul anchetei.

Furturi de nevoie și furturi de distracție

Fenomenul furturilor din magazine e o realitate cu care se confruntă proprietarii acestora. ”Uneori fură la comandă, atunci când țintesc doar un produs foarte scump, alteori fura ce le cade în mână și uneori se distrează cu asta sau au altfel de probleme” explică pentru Bistrița Express Sorin M., proprietarul unor magazine alimentare și engros-uri. ”Au fost situații când autorii furturilor erau persoane foarte bine îmbrăcate sau tineri în cautare de senzații tari” spune administratorul, care crede că supermarket-urile au ajuns în ultimii ani raiul infractorilor.

 

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu