Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Noaptea Bisericii Evanghelice a fost albă până la 3 dimineața, cu concert în turn și dansuri medievale afară

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Evenimentul de azi-noapte a ținut ca în fiecare an Biserica Evanghelică din Bistrița deschisă până la 3 dimineața. Iar vizitatorii au avut ocazia să urce gratuit în turn și, mai mult, să admire o priveliște nocturnă din cel mai înalt turn al Bistriței, inaccesibilă în restul anului. . Un concert de muzică medievală organizat în premieră în turnul bisericii, la nivelul liftului primului etaj  a  fost elementul de rafinament, dar și de inedit al unei nopți albe a Bisericii Evanghelice cu dansuri medievale, scenetă și dansuri cu foc  și alte elemente de culoare.

De la ora 21,00 când accesul gratuit în turn a devenit posibil, în fața Bisericii Evanghelice s-a format o coadă ce zeci de doritori, majoritatea tineri, care au așteptat  cu răbdare să ajungă la lift.

Dansuri medievale ale domnițelor în fața Bisericii, discursul starostelui Florin Săsărman, scenariul medieval și dansul cu torțe au lăsat o impresie foarte vie celor câțiva turiști străini care admirau și filmau spectacolul.

În rest publicul format în cea mai mare parte din liceeni s-a subțiat către miezul nopții, când temperatura a scăzut destul de mult.

 

Potrivit organizatorilor cel puțin o mie de persoane au profitat de ocazie și au urcat gratuit în turnul Bisericii Evanghelice miercuri noaptea.

foto Cornel Ciocan

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu