Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

De luni și la Pasapoartele din BN se ajunge doar cu programare online. Încap doar 90 zilnic

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce s-au trezit că o parte din clienții de la Serviciul de Pașapoarte  sunt locuitori din Maramureș și Suceava și aglomerația s-a transferat aici,  bistrițenii au ajuns și ei la concluzia că trebuie să introducă programare online, așa cum au serviciile din județele vecine.

Astăzi Instituția Prefectului a  anunțat că de luni, 28 august la Pașapoartele din Bistrița-Năsăud vor fi primiți exclusiv cei care și-au făcut programare online. Așa că au la dispoziție doar un weekend să se programeze. Și mențiunea că rezervarea se poate face doar cu 60 de zile înainte, nicidecum cu multe luni înainte așa cum lăsaseră să se înțeleagă în declarații publice autoritățile județene până acum.

De altfel pe site-ul de programare online care poate fi găsit aici: Programare pașapoarte BN doar pentru septembrie și octombrie 2017 sunt posibile programări. Deși comunicatul de presă transmis de Instituția Prefectului precizează că ” preluarea cererilor se poate face de luni exclusiv online” surse din Prefectură spus însă că se vor face totuși excepții pentru situațiile de urgență, iar pentru cei care nu se descurcă, online în curând va fi disponibil un infochioșc la intrarea în Prefectură.” sunt diverse cazuri, n-o să fie lăsați”.

Locuitorii din județele vecine au asaltat serviciul de pașapoarte din BN

În județele vecine cu populație mai mari decât noi au introdus programări online de ceva vreme, și au limitat sub 100 pe zi, așa că oamenii de acolo  au ajuns să apeleze la noi. mai ales că legislația le dă voie să solicite pașaport oriunde în țară. Noi ne-am trezit asaltați de la Vatra Dornei încoace și de la Moisei ( Maramureș) încoace de solicitanții de acolo și toți au fost serviți. Uneori au fost și 150 zilnic sau chiar mai mulți la noi” explică Marian Tulai, director în Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud. Potrivit acesteia nu vor fi luate mai mult de 90 de programări zilnice. Programarea se va face pe ore, de luni până vineri între orele 8,30-16,30 iar joi programul este prelungit până la 18,30. Din luna iunie până la mijlocul lunii august Serviciul de Pașapoarte Bistrița-Năsăud a prelucrat 7300 de cereri.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu