Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Peteleu: Cadoul lui Crețu pentru bistrițeni: pâine și circ ca să mascheze nerealizările din 8 ani

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Opoziția face bilanțul Târgului Mare al Bistriței, primul în variantă prelungită și trage concluzia: ” În loc de realizări care să le arate un oraș care se dezvoltă, bistrițenii au primit lălăială din banii lor. Pâine și circ ca pe vremea romanilor”. Consilierul local liberal, Ioan Peteleu, fost viceprimar al Bistriței vorbește despre bilanțul celor două săptămâni de Târg într-un scrisoare trimisă presei, intitulată ” Incredibil! Ce cadou le-a făcut Crețu bistrițenilor de Târgul Mare?”. un ton sarcastic Peteleu spune că bălciul în varianta lungă de anul acesta a fost doar o încercare de a masca lipsa realizărilor și proiectele utopice fără șanse de realizare ale administrației ajunsă deja la 8 ani de mandat:

După opt ani de mărețe realizări (din care sar pietrele) ale edilului Crețu, trebuie să vină și momentele de relaxare. Începând cu acest an, bistrițeni vor avea în fiecare vară, cel puțin două săptămâni de cântec, joc și voie bună. Nu că ar fi rău, dar ce-i prea mult nu-i sănătos.

Cu o majoritate confortabilă în Consiliul Local care-i cântă în strună primarului Crețu, tendința de întoarcere a Bistriței în evul mediu prinde contur. În loc de incubatoare de afaceri sau centre de cercetare, bistrițenii primesc lălăială. Din banii lor, evident. Pâine și circ, ca pe vremea romanilor. Doar așa poate să-și mascheze Crețu promisiunile deșarte făcute în cele trei campanii.

Cu peste 150 de străzi de pământ sau pietruite în dorul lelii în fiecare an pe mulți bani și cu multe altele din cele asfaltate care se sparg și se cârpesc anual cu la fel de mulți bani, Bistrița chiar aduce cu un orășel de ev mediu. Nu mai vorbesc de bâlciul din Heidenfeld, plin de chinezării și chiciuri de doi bani la tot pasul.” spune Ioan Peteleu

Culmea competenței:faleza de 80 de cm

Consilierul PNL vorbește despre o altă inovație a administrației Crețu: faleza pe care se poate merge doar în șir indian:” Obișnuind poporul în cei nouă ani de mandat cu tot felul de utopii (pârtie de schi la șes, scăldătoare în deal, pod cu coarne, pavaje de rupt picioarele, străzi cu stâlpi pe mijloc și case-n drum, etc), Crețu s-a hotărât să le mai facă bistrițenilor, tot din banii lor bineînțeles, un cadou de neuitat în cel de-al nouălea an de domnie și cu ocazia Marelui Bâlci: faleza de 80 de centimetri!

În viitorul apropiat, bistrițenii vor putea admira râul Bistrița și se vor putea plimba în liniște pe faleza de doar 80 de centimetri, în șir indian sau “în dungă” și fără biciclete sau cărucioare, că doar primarul nu le poate face pe toate: ori bâlci de două săptămâni și trotuare înguste, ori distracție la maxim și trotuare deloc.

Asta da evoluție, asta da civilizație. Fenomenal!” încheie Ioan Peteleu scrisoarea acuzatoare.

Share.

About Author

Lasă un comentariu