Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

E plin de avocați pe lista bistrițenilor care vor să intre în magistratură

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Numele celor care au fost acceptați pe lista candidaților din acest la examenul de intrare în magistratură a fost publicat recent pe site-ul Institutului Național de Magistratură. Printre cei 900 de candidați care aspiră să ajungă procurori sau judecători se numără  14 bistrițeni.

Marea lor majoritate sunt avocați, unii și cu ceva vechime în barou: Ilie Cristian Precub este avocat din 2011 în Baroul Bistrița și a candidat la alegerile din 2016 pentru Primăria Comunei Monor, din partea PNL. Acum vrea să susțină examenul pentru admitere în magistratură,  un vis mai vechi de-al său. De altfel în 2011 explica într-un interviu pentru Adevarul de Seară că ar fi vrut să facă magistratură imediat după terminarea facultății, însă și-a spus ca are nevoi de experiența practicii în domeniu. Tot intrarea în magistratură  o țintește și Marius Nicolae Buhai, membru al Baroului Giurgiu, și fost membru al Biroului Electoral Județean Bistrița-Năsăud din partea PSD și Mihai Mureș Filipoaia, avocat din Bistrița sau Ioana Mioara Candale, avocat din 2005. De altfel de pe listă bistrițenilor care candidează nu lipsesc membrii unor barouri din țară.

Mihaela Adina Onigaș e avocat în Baroul Cluj, dar e înscrisă pe lista Tribunalului Bistrița-Năsăud Alina Maria Mărginean este avocat în Baroul București și asociată într-o Casă de Avocatură din Capitală, dar și-a înscris candidatura la Tribunalul Bistrița-Năsăud. Și tot aici figurează înscrisă avocata Baroului din Cluj Laura Golban, dar și Adela Ficior, membră a Baroului București. Nu doar avocații vor să lase profesia pentru magistratură.

Subcomisarul de la Penitenciarul Bistrița, Alin Căprar Părăuan și-a depus dosarul la institutul Național de Magistratură, dar și grefiera Cristina Ionela Bulea, soție de magistrat va susține și ea examenul. Printre candidați se numără și fostul administrator de la Metropolis, Vasile Eugen Cosma.

Prima probă este programată în 3 septembrie, următoarea , tot scrisă, în 17 septembrie, iar în 7-10 octombrie va urma interviul.

Sursă foto: CYD.ro

Share.

About Author

Lasă un comentariu