Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Avocata Diana Morar întărește de astăzi grupul opoziției din Consiliul Local Bistrița

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Grupului liberal din Consiliul Local Bistrița i s-a adăugat începând de astăzi avocata Diana Morar, după ce deliberativul a constat încetarea mandatului lui Adrian Florin Chereji, în urma demisiei. După validare, jurământul depus în  plenul Consiliului Local și urările de bun venit, alături de florile primite din partea  grupului liberal, PNL i-a oferit avocatei un loc în comisia juridică, retrăgându-și pentru asta un alt consilier, pe Filip Moisil. Acesta a acceptat să se transfere în Comisia Economică a Consiliului Local Bistrița, după ce primarul Ovidiu Crețu i-a invitat pe liberali să-și cedeze singurul loc pe care-l aveau în comisia juridică, dacă își doresc ca avocata Diana Morar să facă parte din această comisie.

A făcut opoziție din prima zi

De altfel imediat după validare, avocata a intervenit cu obiecții întemeiate pe trimiteri la legislație la aproape toate proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local. La unul dintre cele mai disputate proiecte, cel referitor la majorarea unor coeficienți la unii dintre salariații primăriei, rămași după majorări cu niveluri scăzute de salarizare avocata a cerut minuta sedinței de negociere cu sindicatele din Primărie și a explicat că fără documentul de la comisia paritară nu se pot efectua modificări. Un alt consilier al opoziției, Ioan Peteleu care a insistat pentru majorarea coeficienților unor salariați aflați pe grila de jos a creșterilor salariale a cerut uniformizarea coeficientilor pentru oameni care fac aceeași muncă Propunerile acestuia n-au trecut însă de votul majorității.

Un alt subiect care a stârnit polemici a fost proiectul de creștere a tarifelor plătite la Supercom pentru salubritate stradală, solicitate de firma de curățenie pe motiv că le-au crescut cheltuielile cu salariul minim.  Avocata Morar a obiectat că în contractul încheiat cu Supercom formularea este: ” pot fi majorate tarifele ” și nicidecum că ” trebuie majorate tarifele odată cu creșterea salariilor” și că nimeni nu poate obliga municipalitatea să umble la tarife. Primarul Ovidiu Crețu a răspuns că dacă municipalitatea vrea să fie un partener corect, atunci nu poate profita de o vulnerabilitate a partenerilor săi, în acest caz obligația creșterii salariilor impusă de guvern și că este preferabil să avem un oraș curat chiar dacă aceasta înseamnă prețuri mai mari. Proiectul a trecut fără probleme de plenul Consiliului local.

Impresii după prima ședință

Diana Morar a notat  imediat după pe prima ședință de Consiliu Local, pe pagina sa de socializare, că cel mai important lucru este  ca aleșii să nu uite de sunt acolo: ”Prima ședința in Consiliul Municipal.
Chiar dacă punctele de vedere nu sunt mereu congruente, exista argumente, dezbateri, analize, propuneri.
Contradictia naște progres. Majoritatea decide.
Cel mai important însă este sa nu uitam niciodată menirea pentru care suntem acolo.
Să ne aducem aminte cu fiecare ocazie că ne-am obligat prin jurământ sa facem tot ce ne sta in putința profesional pentru binele cetățenilor bistrițeni care ne-au trimis acolo prin votul acordat.
Vă mulțumesc tuturor colegilor pentru frumoasa primire și îmi exprim întreaga apreciere fata de domniile voastre!”

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu