Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Doisprezece bistrițeni au susținut examenul de intrare în avocatură. Concursul s-a ținut în premieră în București

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aspiranții la intrarea în avocatură au susținut în premieră anul acesta examenul la București și nu în centre regionale, așa cum s-a întâmplat până acum.

Câteva sute de candidați cu dosarele validate de Uniunea Barourilor din România au susținut în 1 septembrie examenul pentru a deveni avocați stagiari. De pe lista Baroului Avocaților din Bistrița-Năsăud au susținut testul grilă de 100 de puncte 12 candidați, în timp ce unul s-a retras înaintea concursului.

Printre cei 12 aspiranți la accesul în avocatură din 2017 se numără fostul comandant al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, Ioan Sidor Bodescu, care nu este la prima tentativă de a intra în Barou dar și consilierul parlamentar USR, Alexandru Vintilă sau un fost consilier municipal  de la ecologiști, Adriana Ioana Cindrea. Au mai susținut examenul, după ce au primit verde de la Baroul BN: Amalia Loredana Foșlui, Sanda Irina Hotfoludi, Bogdan Mihai Mureșan, Petruța Maria Nășcuțiu, Nicoleta Neamțiu, Ovidiu Alexandru Pop, Raluca Camelia Pop, Dorina Maria Rus, Csilla Szilagyi.

Imediat după examenul din 1 septembrie, în jurul subiectelor primite au apărut controversele. Despre unul dintre subiectele de drept penal, referitor la încadrarea incestului,juriștii cu experiență citați de clujjust.ro susțin că este o aberație din punct de vedere juridic și că numai un necunoscător al noulu iCod Penal putea să-l redacteze.

Rezultatele la examenul de intrare în avocatură vor fi publicate pe site-ul Uniunii Barourilor din România.

 

Sursa foto: Viața Libera

Share.

About Author

Lasă un comentariu