Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Manualul de avarie pentru clasa a V-a a fost lansat de ministrul educației. Vezi când apare în Bistrița

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Elevii de clasa a V-a vor învăța până în luna noiembrie dintr-un manual de avarie de 296 de pagini. Manualul, un fel de compendiu, a fost arătat astăzi în premieră presei de ministrul Liviu Pop și va ține, pentru 8 săptămâni, locul manualelor lipsă, din pricina întârzierii licitațiilor.

Practic așa-zisul manual unic va fi folosit de profesori și elevii de clasa a 5-a  la disciplinele limba română, limba modernă 1 şi 2, istorie, geografie, educaţie plastică, muzică, educaţie tehnologică şi consiliere. Distribuiția manualului către Inspectoratele Școlare a început de luni și s-a realizat deocamdată în 20 de județe. În Bistrița-Năsăud compendiile pentru clasa a 5-a vor ajunge în cursul acestei săptămâni, iar profesorii care lucrează cu prima clasă de gimnaziu vor fi instruiți cum să le folosească, spune inspectorul general al ISJ Bistrița-Năsăud, Camelia Tabără.

Manualele de avarie au costat 732 de mii de lei și au fost tipărite 177 000 de exemplare. Între 2000 și 3000 de bucăți vor ajunge și în județul Bistrița-Năsăud.

Experimentul educațional criticat de experții în educație

Găselnița ministrului educației stârnește controverse pintre profesori și experții în educație. Profesorul Mircea Vasilescu de la Facultatea de Litere a Universității din București spune pe blogul său într-o postare intitulată: ”Promoție: manualul unic la pachet cu partidul unic. Numai în România la preț avantajos” că introducerea îndrumarului unic deschide drumul spre manualul unic  și că e un prim pas spre ideea periculoasă de uniformizarea educației și renunțarea la diversitate: ”Reintroducerea manualului unic înseamnă să-i reduci pe profesori la statutul de roboței stupizi care reproduc toți același conținut. Și mai înseamnă uniformizarea educației. Și ușile larg deschise către abuz și autoritarism: manualele unice vor fi aprobate de minister, vor fi redactate de anumiți autori (preferați de minister), vor exprima niște conținuturi „conforme” cu viziunea oficială, guvernamentală, ministerială. Se va crea, din nou, o cultură unică, o educație unică, o „viziune” unică, oficială, asupra științei. Ideea de pluralism și posibilitatea opțiunii vor fi excluse din procesul de educație.” scrie profesorul (https://mirceavasilescu.blog/2017/09/03/promotie-manualul-unic-la-pachet-cu-partidul-unic-numai-in-romania-la-un-pret-avantajos/

Sursă foto: News.ro

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu