Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Tinere care fură în tandem produse scumpe-un nou tipar de hoție prin magazinele din Bistrița

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sunt tinere, bine îmbrăcate, au genți încăpătoare, pun ochii pe produse scumpe și nu se sinchisesc de camerele de luat vederi ale magazinelor. Proprietarii magazinelor din Bistrița spun că este deja un tipar  și chiar cred că unele fură la comandă.

Același supermarket: două furturi pe acest tipar în aceeași zi

Sâmbătă un tandem de genul acesta a avut ghinion și a fost prins la ieșirea dintr-un supermarket de pe Calea Moldovei. Două tinere care acționau împreună,  una de 22, cealaltă de 26 de ani își băgaseră în poșete produse în valoare de 1500 de lei cu care au încercat să treacă de casa de marcat. Agenții de pază de la Kaufland le-au urmărit pe camere și le-au oprit la ieșire, după care au chemat jandarmii. Furaseră căști Hi-fi, băuturi fine, cosmetice doar din gama de lux: ” Ne-a surprins valoarea mare a furtului celor două. De regulă e vorba de sume mai mici la furturile de genul acesta, însă acum una îndesase în geantă produse de 900 de lei, cealaltă de 600 de lei. Aveau doar produse costisitoare luate de pe rafturi. N-au furat orice” spune purtătorul de cuvânt al Jandarmilor, Georgeta Cășvan. Prin comparație, un alt tandem de femei care a operat în același supermarket de la ieșirea din Bistrița spre Unirea, în aceeași zi, una de 19 , cealaltă de 38 de ani, s-au limitat doar la dulciuri și cosmetice ieftine.  Tandemul de hoațe și într-un caz și în celălalt a  fost lăsate să plece după ce jandarmii le-au întocmit proces verbal pentru furt calificat.

Poliția a prelevat amprente în cazul hoațelor de pe pietonal după 15 zile

Un alt caz de tandem feminin, surprins recent de camerele de luat vederi de la un magazin de pe Pietonal a ajuns viral pe internet după ce una a furat un telefon de epocă voluminos de pe un raft și cealaltă mai multe suveniruri și băuturi și l-au îndesat în geantă. Imaginile furtului, despre care Bistrița Express a scris aici: Filmul unui furt dintr-un magazin din Bistrița a ajuns pe facebook. Proprietara încearcă să identifice hoațele, după ce poliția n-a reacționat (VIDEO) au ajuns pe rețelele de socializare, și au fost intens distribuite, însă cele două hoațe n-au fost încă identificate până acum de Poliție, deși imaginile erau explicite. Nici poliția nu pare să se fi obosit prea tare cu cazul.

Potrivit proprietarei magazinului păgubit au fost prelevate amprente din incintă  abia la 15 zile după ce  a depus sesizarea și numai după ce presa a scris despre caz. Polițistul ajuns după 15 zile la locul furtului a invocat că abia atunci primise hârtia de începere a cercetării de la Parchet. Proprietara magazinului de suveniruri, Eugenia Echim(foto) nu-și face iluzii că în ritmul acesta va obține altceva decât o rezoluție cu autori necunoscuți, așa cum s-a mai întâmplat și în alte cazuri în care a făcut sesizare.

Despre furt spune că modul în care au acționat demonstrează că era aproape o rutină pentru cele două :” m-a surprins tupeul fetelor, siguranța de sine și faptul că n-au avut nicio problemă că sunt filmate, în condițiile în care pe ușă scrie mare că e supraveghere video. Cred că unii fură chiar la comandă ” crede proprietara, care relatează că nu de puține ori vânzători de ocazie s-au oferit să-i aducă produsul pe care și-l dorește, în fața refuzurilor repetate de a cumpăra produsele oferite.

Share.

About Author

Lasă un comentariu