Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Liberalii desființează bâlbâiala de la Apărare: ”Oameni buni, măcar știți cu ce vă jucați?”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Demisia ministrului apărării după anunțul MApN care a șocat militarii și angajații de la Apărare a stârnit reacții vehemente din partea liberalilor. Primvicepreședintele PNL Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha se întreba într-o postare făcută pe pagina de socializare ce e mai grav din ce s-a întâmplat astăzi cu Apărarea: confirmarea bănuielilor că nu mai sunt bani la buget, după ce PSD s-a întins mai mult decât e plapuma, sau mesajul pe care ministerul l-a transmis partenerilor euroatlantici. ”Nici nu știi ce-i mai grav din ce s-a întâmplat astăzi cu Ministerul Apărării: că a confirmat Guvernul PSD cele mai negre temeri că n-are bani la buget să acopere lista interminabilă de promisiuni sau că toți partenerii euroatlantici s-au uitat cu ochii cât cepele la bulibășeala din ministerul responsabil cu apărarea națională din țara considerată pilon de stabilitate?! scrie fostul deputat.

El spune că s-a ajuns într-o situație inadmisibilă pentru un stat membru NATO, dat ca exemplu de Washington pentru determinarea cu care își crește bugetul la apărare și că România nu-și poate permite atâta iresponsabilitate : ”Păi asemenea secvențe vezi numai prin țările bananiere: să iasă Ministerul Apărării să spună că n-are bani pentru plata militarilor. Și asta să se întâmple în țara care-și asumase că e pionierul alocărilor pentru bugetul armatei, țara dată exemplu pentru asta de SUA. Oameni buni, măcar știți cu ce vă jucați?” a mai scris primvicepreședintele PNL Bistrița-Năsăud.

Deputatul PNL, Ovidiu Raețchi a spus tot într-o postare pe pagina de socializare că bugetul apărării e de fapt în haos și că ce s-a întâmplat astăzi era previzibil: ”Am solicitat sâmbătă explicații ministrului Tutuianu privind cheltuielile Armatei Romane. În sistemul de Apărare e în acest moment un haos bugetar, nu avem nici cea mai vaga idee înspre ce merg banii, cum se asigură salariile, care sunt elementele de modernizare avute în vedere în acest an de MApN din bugetul de 2% din PIB. Niciodată nu a existat o mai mare dezorganizare în coordonarea Armatei de către decidentul ministerial. Președintele României nu a fost invitat la Ziua Aviației dintr-o “eroare birocratică” iar pensionarii militari au fost umiliți in comunicarea publică chiar de cel care trebuia să le fie ministru. Din nenumăratele întâlniri de PR nu am văzut niciun contract de modernizare finalizat și parafat. Iar acum PSD nu mai are bani nici măcar pentru salariile militarilor!” a scris Raețchi, care e președintele comisiei de apărare a PNL.

Ministrul Apărării și-a dat demisia astăzi după ce un comunicat de presă al ministerului său anunța că vor întârzia salariile militarilor în septembrie pentru că nu s-a făcut rectificarea bugetară în luna august. Ulterior ministrul demisionar a revenit și a dat asigurări ca salariile vor fi luat la termen iar restul sumelor vor fi primite până la finalul lunii.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu