Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

August și martie-lunile de vârf pentru tranzacțiile imobiliare în 2017 în Bistrița-Năsăud. Vezi cum a mers ipotecarea.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bistrițenii au încheiat în primele 8 luni din aceast an mai bine de 5500 de contracte de  vânzare-cumpărare de terenuri și imobile (5514).  La acest capitol, al volumului tranzacțiilor imobiliare din 2017 locuitorii din Bistrița-Năsăud sunt pe locul 28 în țară, potrivit statisticilor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).  Prin comparație, în județul Cluj s-au parafat  în același interval de patru ori mai multe tranzacții imobiliare, 23 357 , destul de aproape de apetitul bucureștenilor pentru contracte de vânzare-cumpărare imobiliare, care au încheiat 26 381 de contracte.

Topul județelor cu puține tranzacții

De două ori mai puține vânzări imobiliare decât în Bistrița-Năsăud  s-au încheiat anul acesta  în Caraș Severin (2513), județ care este de altfel pe ultimul loc în țară la tranzacții. În Salaj numărul vânzărilor n-a sărit de 2700, Gorj, Teleorman și Covasna ocupând topul 5 la cele mai puține vînzări de imobile și teren de anul acesta.

Bistrițenii reticenți la ipoteci

Statisticile ANCPI consemnează și numărul imobilelor ipotecate pentru credite bancare în 2017. De departe bucureștenii n-au avut rezerve față de creditele cu ipotecă. Astfel 30 839 de imobile din București au ipotecă de anul acesta, în tip ce următorii din clasament, clujenii au înregistrate 11034 de ipoteci pe imobile. Prin comparație cu clujenii, locuitorii din Bistrița-Năsăud au anul acesta de 10 ori mai puține ipoteci: doar 1241 au credit cu ipotecă din acest an. De altfel  județul este pe locul 6 de la coadă la acest capitol.

Tranzacțiile din BN pe luni

Statisticile arată că în Bistrița-Năsăud cele mai contracte de vânzare-cumpărare imobiliare s-au încheiat în luna martie (864) urmate de august 2017 când ANPCI consemnează 836 de tranzacții înregistrate.  Media vânzărilor lunare n-a scăzut sub 600, cu excepția lunii ianuarie 2017 când numărul contractelor înregistrate la ANCPI a fost de 593.

Potrivit consultanților imobiliari cel mai bine în Bistrița-Năsăud se vând aparatamentele cu 2-3 camere, dar și casele pe un singur nivel: ” o casă cu un singur nivel, singur în curte se vinde cam la 70000-80000, se caută și terenurile în zone centrale în Bistrița, pentru că nu prea mai sunt, dar și apartamentele merg în Bistrița cam la 600-700 euro pe metrul pătrat” spune Dorin Drulea, expert imobiliar din Bistrița. ” Întradevar vârful e în lunile de vară, când caută de regulă și românii care lucrează în străinătate”, explică Drulea.

 

Sursă foto: Remax

Share.

About Author

Lasă un comentariu