Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cei trei polițiști bistrițeni nu vor fi cercetați după gratii. Instanța Curții de Apel a decis că ajunge controlul judiciar

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Surpriză la Curtea de Apel în cazul agenților de circulație reținuți în baza probelor adunate de Direcția Anticorupție: judecătorii instanței superioare au hotărât astăzi că cei trei polițiști  cercetați în stare de arest pot rămâne în libertate. Judecătorii de drepturi și libertăți ai Curții de Apel au hotărât că Dorel Greab, Dan Huciu și Sorin Ivan să fie cercetați doar în stare de control judiciar și nu în arest, așa cum hotărâseră instanța Tribunalului Bistrița-Năsăud. Un al patrulea polițist, Mihai Mândrean avea deja decizie de control judiciar pentru 60 de zile de la instanța Tribunalului.

Avocata Monica Săsărman, apărătorul unuia dintre agenții de poliție spune că nu știe care dintre argumentele apărării au fost reținute de instanță și că apărătorii vor afla abia după ce va fi publicată motivarea deciziei. Avocatul spune însă că apărarea s-a concentrat pe lipsa temeiniciei probelor prezentate de procurori, dar și pe chestiuni de practică procedurală.

Toți cei patru polițiști de la Serviciul de Circulație Bistrița-Năsăud au fost reținuți pentru luare de mită, în cazul a doi dintre ei ofițerii DGAA organizand un flagrant, în timp ce ceilalți doi ar fi fost urmăriți cu mult timp înainte. Împotriva agenților de circulație procurorii au reținut infracțiuni de luare de mită din 2015 încoace.

Share.

About Author

Lasă un comentariu