Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dragnea a anunțat la Bistrița când se va organiza referendumul pentru redefinirea familiei. Ce pericole ascunde legea pe care a trecut-o prin Parlament

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

”O chestiune de o profunzime uriașă pentru societatea românească ” a caracterizat problema referendumului pentru redefinirea familiei președintele PSD Liviu Dragnea la Bistrița. Dragnea pretinde  și că susținerea acestui referendum pentru modificarea Constituției n-o să-i aducă mulți prieteni în Europa, nici măcar din partea socialiștilor  europeni, ” dar că, pentru el nu e negociabilă chestiunea, cu toate riscurile… Vreau ca noi să ne spunem punctul de vedere nu împotriva cuiva… Măcar poate aici avem dreptul să ne spunem punctul de vedere despre noi, despre viața noastră, despre cum vrem s-o gestionăm. Măcar aici” a insistat liderul PSD.

El a amintit și că în Camera Deputaților a trecut săptămâna aceasta modificarea legii referendumului, însistând că modificările inițiate de PSD le permit inițierea referendumului de modificare a Constituției mai rapid. Liderul PSD a mai spus că așteaptă votul din Senat, care e cameră decizională, după care va da drumul Referendumului, fără să explice ce modificări aduce legea: ” la sfârșitul lunii octombrie, început de noiembrie va fi organizat referendumul ” a spus Dragnea la insistențele jurmaliștilor bistrițeni.

În cursul acestei săptămâni o inițiativă a PSD de modificare a legii referendumului (3/2000) care accelerează procesul de declanșare a referendumului de revizuire a Constituției a fost votată de plenul Camerei Deputaților. Experții în  Drept Constituțional atrag atenția că din dorința de respectare a termenului impus de Dragnea modificarea din lege poate avea consecințe nebănuite pe termen lung, în condițiile în care va fi de ajuns de aici înainte ca Guvernul să stabilească data pentru orice referendum de revizuire a Constituției,  fără să mai fie nevoie de o lege în plus care să facă asta. În aceste condiții controlul exercitat de Parlament și de președinte va fi mai redus.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu