Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Legea plăcuțelor de avertizare a lui Ionuț Simionca trântită de o comisie din Senat. N-are șanse mari la votul din plen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Invitat luni după amiaza la o emisiune de la Realitatea TV, în care se discutau probleme legate de începutul de an școlar și exprimările politicienilor, deputatul PMP Ionuț Simionca și-a vărsat năduful că o comisie din Senat ( comisia de administrație publică) i-a respins proiectul de lege referitor la semnalizarea cu bulină a clădirilor care nu au aviz de la ISU. : ” mi-a spus un domn senator că nu poate fi pusă bulină pe școli, de parcă e important ce scrie acolo, nu că acea clădire nu are avizele de protecție împotriva incendiilor în regulă” a apucat să spună Simionca.

Marțea trecută comisia de administrație publică a dat un  raport negativ proiectului de lege inițiat de Simionca și contrasemnat de parlamentari PMP, PNL și USR și care modifică legea 307/2006 de apărare împotriva incendiilor. Interesant este că, potrivit informațiilor de pe site-ul Senatului proiectul avea punct de vedere  favorabil obținut de la Guvernul Grindeanu, dar avize negative și pozitive de alte comisii. Pentru că raportul în funcție de care este trecut proiectul în plen la categoria respinse sau aprobate depinde de comisia de administrație, sunt șanse mici ca propunerea să treacă de plenul Senatului.

Senatorul PSD Ioan Deneș a confirmat informația că a fost respins proiectul și că inițiatorul, respectiv Ionuț Simionca n-a putut da răspunsuri convingătoare legate de modul în care să se facă semnalizarea inclusiv pe clădirile școlare.

Totuși proiectul mai are o portiță de trecere de Senat: dacă nu ajunge în plen până în 20 septembrie 2017 se consideră că a trecut tacit. Camera Decizională în cazul acestui proiect este Camera Deputaților/

Consultă proiectul legii aflat la Senat  și avizele primite aici:Proiect de modificare Legea 307/2006

Share.

About Author

Lasă un comentariu