Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O grefieră și doi avocați din BN au mai rămas în cursa pentru intrarea în magistratură. Vezi și rezultatele admiterii pentru INM

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trei bistrițeni au trecut de proba de foc a admiterii în magistratură: testul eliminatoriu de verificare a cunoștințelor juridice. Potrivit rezultatului dat publicității la sfîrșitul săptămânii doar 3 au reușit să obțină minim 70 de puncte din cei 13 candidați înscriși pe listele Tribunalului Bistrița-Năsăud la concursul organizat în București cu 881 de candidați din toată țara. Cel mai mare punctaj dintre bistrițeni l-a obținut Cristina Ionela Bulea, grefier la Tribunalul BN, cu 78 de puncte la proba teoretică. Au mai trecut de proba eliminatorie și avocații Mihai Filipoaia și Florin Buhai, fiecare cu câte 75 de puncte.  Următoarea probă pe care cei trei vor trebui să o susțină este proba de verificare a raționamentului logic, programată în 17 septembrie, după care urmează interviul în octombrie. Dacă trec de cele două probe candidații intră direct în magistratură, urmând ulterior să facă un stagiu la Institutul Național de Magistratură.

Dacă intrarea în magistratură este rezervată juriștilor cu peste 5 ani vechime în specialitate, un alt concurs admiterea La Institutul Național de Magistratură, desfășurat în aceeași perioadă este accesibil tituror absovenților de drept și presupune, după admitere cursuri timp de 2 ani la INM, după care devin auditori juridici, sau sunt repartizați judecători sau procuror.

La admiterea la INM doar a cincea parte din candidați merg mai departe

Din 2413 candidați cărora le-au fost acceptate dosarele pentru INM, examenul eliminatoriu de testare a cunoștințelor juridice, ale căror rezultate au fost publicate tot la sfârșitul săptămânii trecute au lăsat în competiție doar 517 candidați. Dintre cei care au făcut 70 de puncte la proba teoretică, 9 sunt înscriși pe listele Tribunalului Bistrița-Năsăud. Cel mai mare punctaj l-a obținut un polițist, Alexandru Doru Cotuț, 85 de puncte. Cotuș a mai reușit să treacă de această probă și în 2015 și în 2016, însă a fost respins fie la interviu, într-un an în care modul în care s-a notat la interviu a fost subiect de controversă. Printre cei 9  bistrițeni care au reușit se numără câteva absolvente ale ultimelor promoții de la Facultatea de Drept din Cluj, Mara Pașca Cristurean, Bianca Petria Szanto, Oana Diana Sângeorzan, precum și Dorel Herinean, Anamaria Burlă, Andre Mate.

Interesant este că unul dintre cei trei bistrițeni admiși la examenul de intrare în avocatură de anul acesta din Bistrița-Năsăud, Oana Hatfaludi, a ratat cu doar un punct trecerea la atapa următoare din concursul de admitere în INM. Ambele concursuri s-au desfășurat cam în aceaeși periaodă/

Share.

About Author

Lasă un comentariu