Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

”Să se revizuiască primesc, dar să nu se schimbe nimic”-principiul unui nou HG scris de ministrul Liviu Pop

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pe pagina de facebook a Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud a fost publicat ultimul proiect de Hotărăre de Guvern aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerul Educației și care reglementează acordarea burselor pentru elevii învățământului profesional/respectiv dual până la anul 3. În linii mari HG-ul aflat în dezbatere publică propune acordarea unei burse profesionale lunare de 200 de lei ca stimulent pentru elevii școlilor profesionale și abrogă HG-ul din 2011 care acordă fix tot 200 de lei.

S-au lăudat la începutul anului că ajung cu bursa la 500

Ba mai mult Guvernul hotărâse anul trecut majorarea bursei acordate elevilor școlilor profesionale la 250 de lei, iar voci din PSD, printre care deputatul Camelia Gavrilă, președintele Comisiei de învățământ din Camera Deputaților anunța chiar la începutul anului că bursa pentru elevii școlilor profesionale chiar se va dubla anul acesta, ba chiar e posibil să ajungă până la 500 de lei, conform programului de guvernare ( vezi declarația preluată de Ziar de Iași: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/se-va-dubla-bursa-profesionala-a-elevilor-ar-urma-sa-ajunga-la-500-lei–148877.html ).

Noua hotărăre de guvern scrisă pe principiul ” să se revizuiască primesc , dar să nu se schimbe nimic”, mai are o problemă: a fost publicată abia astăzi și până la adoptare trebuie să stea în dezbatere publică 30 de zile după care intră spre aprobare în Guvern. Problema este însă că cererile de acordare a bursei se depun în perioada 15-25 septembrie, ceea ce înseamnă că tot pe vechiul HG, cel din 2012 se vor mișca lucrurile și anul acesta. Și dacă tot a mai dat un HG să se afle în treabă cei care l-au scris nu s-au putut abține să nu menționeze ” preocuparea Guvernului pentru accesul egal la educație”. Bursa de 200 de lei stabilită prin acest proiect de act normativ nu exclude accesul la alte burse de merit sau performanță, însă nu se cumulează cu programul Bani de liceu.

Share.

About Author

Lasă un comentariu