Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum a ajuns un paramedic din Bistrița salvatorul anului 2017

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Paramedicul Cătălin Moldovan, angajatul ISU Bistrița-Năsăud a fost desemnat cu ocazia Zilei Pompierului  Salvatorul de Onoare al anului 2017. Informația a fost postată chiar pe site-ul  Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de unde a fost distribuit de colegii acestuia din ISU Bistrița-Năsăud.

Cătălin Moldovan, cunoscut de presa din Cluj drept eroul accidentului din Bonțida a salvat cu mâinile goale alături de un coleg, plutonierul Ambrozie Acu, victimele unui accident de mașină în 26 mai,  pe când se întorceau cu mașina de la o specializare din județul Cluj. Practic paramedicul a reușit împreună cu colegul său să scoată în siguranță din rămășițele contorsionate ale unei mașini un bărbat în vârstă căruia i-a acordat primul ajutor, iar celei de-a doua victime, rămasă încarcerată i-a asigurat suportul medical până la sosirea echipajelor de descarcerare.

”Din acel moment, s-a creat o legătură de suflet între salvator și cele două persoane, care astăzi trăiesc datorită lui și și-au revenit în totalitate. La două luni după cumplitul accident, acestea au luat legătura cu colegul nostru, mulțumindu-i pentru tot ceea ce a făcut pentru a le salva” precizează ISU Bistrița-Năsăud. Plutonierul major Cătălin Moldovan este unul dintre cei mai apreciați paramedici din județ, menționează ISU BN: ”De la începutul carierei militare în domeniul situaţiilor de urgenţă, acesta a reuşit să ducă la bun sfârşit sute de intervenţii în urma cărora tot atâtea persoane au fost salvate, fiind unul din cei mai apreciați paramedici din comunitatea noastră. Suntem onorați că, din miile de salvatori români, paramedicul bistriţean a fost desemnat – Salvatorul de onoare al anului 2017.”

Purtătorul de cuvânt ISU Bistrița Năsăud, Marius Rus a adaugat pe pagina sa de socializare . ” Cea mai plăcută parte a rolului meu, să informez, cu mândrie, despre reuşitele colegilor noştri. Când din miile de poveşti de viaţă din România, activitatea colegului nostru este recunoscută la nivel național și este recompensată cu o distincţie onorifică, misiunea este desăvârşită.De 10 ani de când te cunosc, aflu cu plăcere despre succesul misiunilor tale şi pentru asta mă înclin. Felicitări, “Comisare!”

IGSU a desemnat cu aceeași ocazie și pompierul anului 2017. Acesta este un plutonier buzoian, Marius Sebastian Necula, care în februarie 2017 a reușit să-i salveze viața unei femei surprinsă de un incendiu în locuința sa. Pompierul a văzut femeia care se afla într-o situație dramatică, complet înconjurată de făcări, a pătruns în casă cu echipament de protecție și a reușit să o scoată de acolo în siguranță.

Share.

About Author

Lasă un comentariu