Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ștrandul Municipal a pus lacăt. La Figa în schimb e deschis toată luna septembrie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Porțile ștrandului Municipal Bistrița s-au închis la mijlocul săptămânii, pe tăcute, deși prognoza meteo a anunțat temperaturi de vară până târziu în septembrie, iar apa beneficiază odată cu renovarea de sistem de filtrare și încălzire. În acest weekend  vremea e numai bună de plajă și baie, însă bazinele au început să fie golite de joi, iar orarul de funcționare a bazei de agrement a fost îndepărtat de miercuri.

Fostul consilier local Alexandru Toniuc, director de integrare europeană la Consiliul Județean a atras atenția, într-o postare pe facebook  că baza de agrement s-a închis, deși existau toate condițiile ca strandul să poată rămâne deschis cât vremea o permite: ”Ideea era că filtrarea și încălzirea apei vor duce la prelungirea sezonului de utilizare a ștrandului. Avem șansa încă unui week-end călduros. ..Din păcate s-a închis. Nu știu care au fost rațiunile pentru care s-a luat această decizie știu însă că acolo unde este voință se găsește întotdeauna și o cale.” este convins Toniuc care a postat câteva  fotografii cu ștrandul înaintea golirii bazinelor: În 14 Septembrie după o lună și jumătate de la inaugurare, apa era limpede ca cristalul. Vizibilitatea în apă, incredibilă, ca în prima zi, mai bună decât la o piscină acoperită. Temperatura apei, de asemenea foarte plăcută, perfectă pentru câteva ture de înot”  a menționat Toniuc. El se întreabă și de ce, fiind vorba de un ștrand public, plătit din bani publici, administrația nu procedează așa cum fac altele din țările europene: ” Cred în continuare ca ștrandul ar trebui să se deschidă la 1 Mai și să rămână deschis până la sfârșitul lui septembrie. Sigur că programul și condițiile pot fi diferite în sezon și extrasezon dar mi se pare extrem de frustrant și contraproductiv să nu folosești la maxim niște facilitați publice pe care le ai.” mai  spune Toniuc care ne-a explicat și că știe din experiența relațiilor cu alte administrații occidentale că bazinele publice rămân deschise locuitorilor, chiar și atunci când bazinele sunt golite: ” de ce să ții garduri la o facilitate publică de agrement?. Poate că sunt locatari ai blocurilor, așa cum sunt și eu care vor pur și simplu cât e cald, să se bucure de verdeață, să-și întindă o pătură la soare”.

În weekend răspunsurile sunt greu de aflat

Contactat de Bistrița Express viceprimarul Cristian Nicolae, întors din concediu, spune  că nu știa că ștrandul s-a închis și că luni, când se reîntoarce la muncă ne va furniza mai multe detalii.. Nici purtătorul de cuvânt Mihai Ruști nu știe detalii, așa cum nu știe nici de închiderea ștrandului și spune că va fi în măsură să ofere un răspuns abia luni. Nici primarul Ovidiu Crețu și nici directorul de la DSP, Ioan Crețiu,  în subordinea se află, potrivit purtătorului de cuvânt baza de agrement n-au putut fi contactați, până la ora redactării materialului pentru a oferi un răspuns.

La complexul de la Figa în schimb, autoritățile n-au luat decizia închiderii bazinelor exterioare, mai ales că vremea frumoasă atrage în continuare vizitatorii.  Primarul Becleanului Nicolae Moldovan spune că centru de la Figa va rămâne deschis toată luna septembrie și că așa s-a procedat și în alți ani: ” am ajuns la concluzia că nu are rost să închidem. Și astăzi (sâmbătă, 16 septembrie, ora 12,30) sunt oameni. În jur de 100 , dar vor veni și alții” spune primarul Moldovan.

Sursă foto: facebook Alexandru Toniuc

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu