Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Administrația Becleanului pune la dispoziție o macara pentru repararea acoperișurilor distruse-VIDEO

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

La Beclean locatarii din blocurile afectate în urma furtunii devastatoare  de duminică vor putea folosi pentru reparații o macara, care urmează să fie pusă la dispoziție de administrația orașului.

Primarul Nicolae Moldovan a convocat de urgență marți Consiliul local Beclean, alături de Comitetul orășenesc  pentru Situații de Urgență, unde, printe altele  s-a decis punerea la dispoziție a unei macarale pentru repararea acoperișurilor blocurilor  afectate: ” vor trebui doar să facă o solicitare către Primăria Beclean când sunt mobilizați să facă reparațiile la acoperișuri și vom face o programare, pe blocuri, în funcție de care comandăm macaraua, pe care o asigură Primăria” a explicat pentru Bistrița Express primarul Nicolae Moldovan: ” spun de exemplu, că joi au nevoie, pentru joi le facem comanda la macaraua pe care o asigurăm noi, este vorba de o  macara care să poată lucra la înălțimea acoperișurilor și care înțeleg că este destul de scumpă”, a mai spus primarul.

Potrivit rapoartelor prezentate astăzi în aceeași ședință reunită, în Beclean 10 acoperișuri de blocuri au fost distruse și alte 30 de case avariate după furtuna de duminică.Pentru materialele de construcție Consiliul Local a făcut solicitare la Guvern : ”am evaluat pagubele și am solicitat ajutor guvernamental, crae va fi acordat acolo unde va fi posibil” explică primarul.

Vezi o filmare realizată cu drona de un cameraman din Beclean, Vasile Hertley, care arată cât de afectate au fost acoperișurile blocurilor dar și ale caselor. Unele arată după furtună, ca după un bombardament:

 

Nicolae Moldovan a postat luni pe facebook un anunț pentru locuitorii Becleanului în care explică faptul că legea interzice administrației să intervină pentru repararea proprietății private: ”Vă anunț că Primăria Beclean a făcut deja o cerere Guvernului României pentru decontarea unor cheltuieli de reparație, acolo unde va fi posibil, pe baza unor criterii bine stabilite. În sensul acesta, o comisie specială a Primăriei Beclean va analiza toate problemele apărute în urma furtunii puternice. Pe de altă parte, le mulțumesc tuturor beclenarilor care s-au mobilizat luni să repare stricăciunile, au fost cetățeni care au curățat aleile din fața caselor sau chiar dintre blocuri. Prin lege noi nu putem interveni însă pe proprietate privată, deci remedierea acoperișurilor blocurilor afectate intră în sarcina proprietarilor. În schimb, ne ocupăm de tot ce reprezintă domeniu public: drumuri, trotuare, spații verzi, parc, școli, spital, ANL-uri, Băile Figa” a scris primarul Becleanului pe facebook.

Sursa foto: Știri din Beclean

Share.

About Author

Lasă un comentariu