Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Electrica riscă amenzi consistente pentru că n-a reluat la timp furnizarea energiei electrice

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pentru fiecare zonă unde mai există consumatori nealimentatați după furtuna de duminică companiile de distribuție vor fi amendate de Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE).

Anunțul a fost făcut astăzi de președintele ANRE, Niculae Havrileț, care a spus și că instituția sa va declanșa acțiuni de verificare pentru a afla în ce condiții distribuitorii Electrica și Enel au respectat  dispozițiile legale în vigoare.

Acestea impun ca în cazul unei furtuni sau situații speciale să reia alimentarea către toți consumatorii în 48 de ore în mediul urban și 72 de ore în situația consumatorilor din mediul rural. Acolo unde nu s-a respectat această prevedere, vom aplica o amendă de până la 200.000 de lei pentru fiecare zonă care nu este alimentată”, a spus Havrileț.

În Bistrița-Năsăud au fost afectați la 24 de ore de la furtună jumătate dintre locuitorii din mediul rural, adică 30000 de oameni potrivit declarațiilor inginerului șef Ioan Raica. În total, la nivelul țării, circa 500.000 de consumatori de energie au fost afectați de furtuna de duminică, potrivit Ministerului Energiei.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu