Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE METEO: Alertă de cod portocaliu în 9 comune din BN până la ora 21,00

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE ora 20,00 : Județul Bistrița-Năsăud  a revenit  sub codul general galben de precipitații, însă 9 comune de pe Valea Bârgăului și Valea Ilvelor au intrat sub o alertă nowcasting de cod portocaliu emis de Administrația Națională de Meteorologie . Alerta emisă arată așa:

”Valabil de la : 20-09-2017 ora 20:10 până la : 20-09-2017 ora 21:00

In zona : Județul Bistrița-Năsăud: Bistrița Bârgăului, Ilva Mare, Leșu, Lunca Ilvei, Măgura Ilvei, Maieru, Rodna, Șanț, Tiha Bârgăului;
Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, care trecător vor lua aspect de vijelie, averse care vor depasi local 35…40 l/mp, şi grindină de dimensiuni medii.”

În alte localități ale județului o altă alertă asemănătoare expiră la 20,30.

E vorba de  Sângeorz-Băi,, Livezile, Prundu Bârgăului, Romuli, Șieuț, Telciu, Tiha Bârgăului;

Alertele nowcasting sunt emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioade scurte de timp

Stirea inițială: O alertă inițială de cod galben s-a transformat rapid și în Bistrița-Năsăud de alertă de cod portocaliu pe descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, averse locale de 40 l/mp și grindină. Codul portocaliu a fost anunțat de ISU cu puțin înaintea orelor 18,50, ora la care intra în vigoare și a ieșit din perioada de valabilitate la ora 19,50. Înaintea județului Bistrița-Năsăud codul portocaliu a fost anunțat în județul Cluj.

ISU reamintește că ”având în vedere avertizările de cod galben și cod portocaliu de vijelii și vânt puternic, recomandăm cetățenilor din județele vizate, ca pe timpul manifestării fenomenelor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Share.

About Author

Lasă un comentariu