Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE:Județul Bistrița-Năsăud a primit o porție mică din despăgubirile acordate de Guvern

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UDATE: Guvernul a analizat în ședința de astăzi un proiect pentru acordarea de despăgubiri din Fondul de intervenție pentru județele afectate de calamitățile de duminică. Zece județe au fost vizate pentru a primi despăgubiri, suma totală urmând să fie în jur de 36 de milioane de lei, însă în final , pentru cheltuieleile urgente ale județelor s-au alocat 29 de milioane de lei.

Autoritățile din Bistrița-Năsăud au cerut 1,257 milioane de lei pentru 14  unități teritorial administrative, inclusiv orașul Bistrița precum și Consiliul Județean și au primit 1,055 milioane de lei Potrivit unei informații furnizate de purtătorul de cuvânt al Prefectului, Oana Gherman banii sunt solicitați pentru 46 de obiective administrativ economice. Aceeași sursă precizează că vor mai fi făcute și alte solicitări.

Guvernul a alocat în ședința de astăzi cei mai mulți bani pentru a acoperi pagubele la instituțiile publice în Maramureș – 9,468 milioane lei, urmat de  Bihor – 8,728 milioane lei, Arad:  județul Arad – 4,946 milioane lei, Timiș – 2,24 milioane lei,  Sălaj – 1,634 milioane lei, Cluj – 1,384 milioane lei, Hunedoara – 218.000 lei,  Caraș-Severin – 137.000 lei și Alba–  6.000 lei.

Prin aceeași Hotărâre de Guvern se alocă suplimentar 1,585 milioane lei penrtru Ministerului Afacerilor Interne ca să  înlăturare daunelor produse unor posturi de poliție, sedii ale inspectoratelor de poliție, inspectorate pentru situații de urgență, ale jandarmeriei, secții de poliție, de pompieri, alte imobile și mijloace tehnice aflate în administrarea acestora. De aici doar 1.000 de lei sunt pentru județul Bistrița-Năsăud.

Alți bani vor ajunge din acest fond pentru reparații la lăcașurile de cult prin Secretariatul General al Guvernului

Potrivit vicepremierului Sevil Shhaideh de la începutul ședinței de guvern astăzi va fi aprobată o primă etapă , de maximă urgență a despăgibirilor și doar pentu unități de interes public: ”Am reușit să realizăm proiectul de hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de Intervenție: peste 36 de milioane de lei pentru cele 10 județe – pentru reparații la 16 spitale, 23 de dispensare, peste 251 de unități școlare – grădinițe, școli, licee, colegii – , posturi de poliție, biserici și alte unități de interes public (…) Astăzi, ce prezentăm Guvernului spre aprobare, este prima etapă, maxima urgență, urmând ca în următoarele săptămâni, în funcție de finalizarea evaluărilor, să venim cu alte obiective de interes public”, a declarat Sevil Shhaideh, citată de TVR 1.

Share.

About Author

Lasă un comentariu