Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UDMR mustrat din plenul Parlamentului pentru comunicatul de la Bistrița

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Comunicatul de presă în care UDMR  califica o altercație între elevi din Colegiul Național Andrei Mureșeanu drept un conflict interetnic a fost criticat marți în plenul Camerei Deputaților. Deputatul USR Cristina Iurișniți a respins, într-o declarație politică  modul în care UDMR a încercat să-și facă imagine la nivel național speculând o altercație între copii și dându-i conotații etnice.: ” În calitate de deputat al circumscripției Bistrița –Năsăud, îmi revine datoria de a denunța cu fermitate comunicatul UDMR apărut în presa națională în legătură cu un așa zis conflict interetnic identificat la nivelul unor copii de clasa a V-a și a VI-a la Colegiul National “Andrei Mureșanu”Bistrița. Este evident că în scoli trebuie să promovăm respectul reciproc, diversitatea lingvistică și culturală, plurilingvismul în spiritul valorilor europene pe care ni le-am asumat ca stat! Nu cred că trebuia să ajungă în presa națională o altercație între copii de gimnaziu de clasa a V-a și a VI-a, speculându-se motivele etnice.” a declarat parlamentarul bistrițean.

Cristina Iurișniți care este și profesoară de limba franceză la Colegiul Andrei Mureșanu, unde mai predă câteva ore vinerea când se întoarce din Parlament știe bine situația din liceul bistrițean și a ținut să clarifice atmosfera din unitatea școlară: ”Colegii profesori și elevii de la filiera cu predare în limba maghiară se află într-o relație firească, de colegialitate și respect cu omologii lor de la filierele cu predare în limba română.” le-a spus celorlalți deputați Cristina Iurișniți.
Declarația politică ar fi trebuit inițial să se refere doar la Ziua Europeană a Limbilor, marcată în fiecare an în 26 septembrie de Uniunea Europeană, eveniment care își propune să sărbătorească diversitatea lingvistică a celor 24 de limbi vorbite în UE și a celor 200 de pe continentul european, însă și-a modificat declarația după comunicatul de presă al UDMR.

Share.

About Author

Lasă un comentariu