Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Protest la Ambulanța Bistrița: când să se bucure că au salariile la același nivel cu alte județe se trezesc cu alte ajustări

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Angajații de la Serviciul de Ambulanță BN au protestat astăzi timp de o oră, mai mult ca un preambul al unei acțiuni generale de protest programate în 4 octombrie, dacă revendicările de astăzi nu sunt luate în considerare. Protestul a fost rezervat astăzi numai angajaților care nu erau de servici, echipele operative fiind în teren. Motivele protestului , declanșat la aceeași oră în toată țara sunt legate de parcul invechit de mașini și echipamente, unele numai bune de casat, lipsa cronică de salariați ceea ce duce la epuizarea celor existenți și temerile legate de amputarea unor drepturi salariale.

Liderul de sindicat Sanda Tomșa le-a spus ziariștilor  în numele colegilor: ”De 5 ani, poate si 10 serviciul de ambulanță din Bistrița-Năsăud se confrunta cu o lipsa cronica de salariati. Normativele prevad 355 de salariati, acest nr fiind minim si obligatoriu conform prevederilor. Față de acest normativ lucrăm cu o acoperire de 46 %, respectiv  154 de oameni. Din aceștia  130 de salariati sunt personal operativ, restul e conducere, tehnic, economiști, muncitori.

Parcul e invechit, peste 65% -70% din autosanitare au depășit 400 de mii de km. Parcul auto e exploatat la maxim si autosanitare noi nu s-au primit de la finele anului 2014.” Liderul sindical  a explicat și că vechimea autosanitarelor este un risc nu doar din cauza pericolelor la care se expun ocupanții lor în trafic, mai ales că fac drumuri în toate condițiile meteo cu putință , dar și pentru că aparatura este afectată de starea mașinilor.

Serviciul de Ambulanță din Bistrița-Năsăud, care ani de zile a funcționat cu angajați care, din pricina unor grile de încadrare au fost plătiți mult mai prost decât colegii lor angajați pe aceleași funcții în alte județe, au răsuflat ușurați atunci când salarizarea unitară a uniformizat  salariile, însă liderul sindical spune că se tem de ceea ce le aduce viitorul și mai ales că personalul neoperațional ca ramâne fără sporuri: ” Oamenii s-au bucurat foarte mult când s-a reglementat uniformizarea salarizariilor în sistem, deoarece erau discrepanțe foarte mari între judete. Dar acum poate să aduca viitorul reapariția discrepanțeleor, iar personalul neoperativ isi va pierde sporurile pt conditii speciale. Ei sunt veriga importantă a muncii cotidiene, a retrage sporul la aceste categorii este injust. Ei fac munca si in afara programului, pentru că  ca atunci cand e vorba de temedierea unei probleme,  poti fi chemați si la 8 si la 10 noaptea,pentru ca activitatea operativă trebuie să se desfășoare” explică Sanda Tomșa.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Mihai Popescu în

    Întotdeauna când am apelat urgentele, chiar așa cu personalul la limita avariei, cei de la ambulanta au sosit în timp util și si-au făcut datoria cu prisosință. Una din putinele instituții care merge bine, consider, indiferent de stăpânirea politica. Va susțin!

Lasă un comentariu