Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Invitație la Promenada Inimilor 2017

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De ziua Mondială a Inimii sunteți așteptați la un marș inedit, duminică, 1 octombrie, ajuns laa 5-a ediție, pe un traseu din Parcul Municipal. Inițiatorii ” Promenadei Inimilor”, cum a fost inititulată acțiunea sunt Clubul Rotary BISTRITA NOSA si Rotary BISTRITA, împreună cu Forumul Naţional de Prevenție si Colegiul Medicilor Bistrita-Nasaud.

Practic Cluburile Rotary Bistrita Nosa si Rotary Bistrita, continuă și în 2017, programul „Promenada Inimilor”, ”proiect de amenajare si utilizare a unui traseu accesibil, care îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, sărbătorită astăzi, 29 septembrie, însă devansată pentru duminică, tunci când bistrițenii sunt mai relaxaț și pot participa în număr mai mare la acțiune.

”Traseul din Parcul Municipal Bistrita care are o lungime de 1,6 km, începe din zona spatiului de joaca de langa SalaPolivalenta, inconjoara parcul si se încheie la locul de plecare. La fiecare 100 m există plăcuțe de marcaj care ofera informații despre traseu si distanța parcursă. A V-a editie a programului va avea loc in data de 1 octombrie 2017, ora 17:00, prin organizarea unei plimbari in grup, la care sunt invitați sa participe toți locuitorii oraşului Bistrita” scriu organizatorii în textul invitației publice lansate bistrițenilor  .
“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării  modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci? spune prof. Dr. Dan Gaiţă– membru în Comitetul de Conducere al European Heart Network. Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programula fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.”  este mesajul de mobilizare lansat de organizatorii acțiunii.
Toti locuitorii oraşului Bistrița care doresc să participe sunt așteptați duminică, 1 octombrie 2017 la ora 17, în Parcul Municipal ( intrarea de lângă Sala Polivalenta)

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu