Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Exercițiile de alertă au scos astăzi de la ore elevii de la Colegiul Rebreanu: un minut a fost timpul de evacuare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cu zece minute înainte de pauza mare, alarma de incendii a sunat astăzi la Colegiul Liviu Rebreanu. Elevii avertizați încă de la începutul orei au ieșit, coordonați  de profesori  pe toate ușile corpurilor de clădire. În curtea școlii pompierii au simulat exercițiile tipice pentru evacuare în caz de incendiu, inclusiv urcarea unor elevi și profesori la înălțime în nacela de salvare a mașinilor de pompieri pentru a exersa coborârea. Copiii s-au înghesuit să facă simularea, mai ales că momentul le-a dat ocazia unui selfie unic, numai bun de pus pe rețelele de socializare. Ei spun că au fost stimulați de pompieri să se lase antrenați în acțiune, mai ales că aceștia  au fost foarte prietenoși.

În privința eficienței exercițiului, pe care-l repetă cam de două ori pe an, profesorii cred că este foarte util și creează reflexe care folosesc în caz de necaz. Iar, potrivit directorului de la CNLR, Suzana Gălățean, exercițiul de astăzi a fost o reușită, evacuarea din clădirile Colegiului durând cam un minut. ” Profesorii au condus elevii. Sunt instruiți să o facă, fiecare știe care  este cea mai bună ieșire” spune directoarea.   Cât despre autorizația de securitate la incendiu, obligatorie de ieri, directorul spune că a fost obținută pentru majoritatea clădirilor, mai puțin pentru clădirea centrală, care este programată să intre în reabilitare cu bani de la PNDL, cel mai probabil anul școlar viitor: ” Fiind clădire istorică e mai complicat de obținut” spune directorul CNLR.

În majoritatea școlilor din Bistrița au loc zilele acestea simulări pentru situații de urgență, coordonate de ISU Bistrița-Năsăud. Până ieri  22 de școli din județ au trecut prin aceste exerciții, scrie pe site-ul ISU Bistrița-Năsăud:

”Scopul acestor exerciţii este bine definit şi anume de a asigura pregătirea unitară a elevilor şi a întregului personal (didactic, auxiliar şi nedidactic) pentru formarea unui comportament adecvat în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. La exerciţiile desfăşurate au fost implicate echipaje operative de pompieri, cu tehnică de intervenţie, de la Detaşamentul de Pompieri Bistriţa, Secţia de Pompieri Năsăud, dar şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din comune”, precizează sursa citată.

 

 

Credit foto: Mare Mare, Horia Șirlincan

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu