Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița Civică anunță preselecție pentru concursul ” Cunosc Valorile Bistriței?”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Concursul adresat elevilor de gimnaziu ” Cunosc Valorile Bistriței?”, ajuns în această toamnă la a patra ediție, a intrat în faza preselecțiilor. Asociația Bistrița Civică anunță pentru joi, 5 septembrie organizarea etapei de preselecție. Sunt așteptați să participe echipe formate din câte trei elevi de gimnaziu la cele două categorii: clasa a 5-a și a 6-a, respectiv clasele a-7 și a 8-a, urmând ca cele mai bune echipe să intre în concursul, care se va desfășura în perioada  9 octombrie 2017-15 octombrie

În faza preliminară vor fi adresate 10 întrebări sistem test grilă pentru a selecționa primele 10 echipe care vor participa la finală.

Proiectul Bistriței Civice a ajuns deja o tradiție, se bucură de o participare din ce mai crescută de la un an la altul, de la 51 de elevi în 2014, la 75 în anii următori și chiar 90 anul acesta. Cofinanțat din bugetul pentru finanțări nerambursabile a Consiliului Local Bistrița, concursul  “Cunosc valorile Bistritei?”, pune la bătaie premii între 300 și 500 de lei pentru echipe, în funcție de locurile pe care s-au clasat: 3, 2 sau 1.

Concursul, așa cum anunță organizatorii își propune ”să contribuie la consolidarea conștiinței civice de apartenență la o comunitate cu istorie foarte bogată, stârnind dorința de a contribui la dezvoltarea orașului, de a-l plasa între orașele de frunte din Transilvania și din întreaga țară,”. Anul acesta, pentru că finanțatorul a pus condiția punerii în valoare a Târgului Mare al Bistriței, ediția este dedicată acestui obiectiv. Așa că multe dintre întrebări vor avea ca subiect istoria târgului mare. Ca o noutate al concursului din acest an, concurenții vor fi invitați să prezinte și o lucrare eseu/ prezentare multimedia ”Târgul Mare al Bistriței văzut prin ochii copiilor din secolul XXI”.

Concursul se adresează elevilor din ciclul gimnazial din toate școlile municipiului Bistrița.

Share.

About Author

Lasă un comentariu