Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cu răsuflarea referendumului în ceafă, primarul Ogâgău e în campanie de comunicare. Prefectura nu a terminat procedurile

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Traian Ogâgău primarul din Sângeorz Băi nu mai  pierde nicio zi în tentativa de a-și recâștiga de partea sa locuitorii orașului, după ce o inițiativă de demiterea a sa prin referendum, care a strâns 2900 de semnături, așteaptă unda verde de la Instituția prefectului.  După ce ieri a fost prezent într-o adunare populară în oraș  astăzi primarul din Sângeorz Băi a intrat în direct cu ascultătorii într-o emisiune la radio Șomeș, postul de radio pe care-l patronează. Emisiunea a fost difuzată  live și pe facebook pe pagina oficială a primarului.

Ogâgău își reproșează greșelile, făcute în cele 15 luni de când conduce primăria, însă crede că a fost vorba de probleme de comunicare: ” poate n-am comunicat bine, dar mi-am spus că întâi munca și apoi distracția. Recunosc că n-am avut timp de comunicare” a fost justificarea lui Ogăgău. Acesta și-a cerut scuze sângeorzenilor pentru limbajul folosit într-o discuție privată, care a ajuns  pe internet și în care folosea un limbaj greu de reprodus :”Nu sunt ușă de biserică și-mi cer scuze pentru acea ieșire necontrolată, îmi cer scuze în primul rând în fața celor care au fost puși în situația de a asculta. Dragii mei, dacă v-am greșit cu ceva, vă rog să-mi spuneți cu subiect și predicat” a mai spus Traian Ogâgău la Radio Someș.

Despre motivația referendumului, așa cum este formulată în cererea trimisă Instituției Prefectului primarul din Sângeorz Băi a afirmat: ” Acele motivații pentru Referendum sunt baliverne. Puteau să trimită Curtea de Conturi  sau Corpul de Control, Procuratura sau DNA-ul dacă aveau suspiciuni că la Primăria din Sângeorz-Băi se petrec ilegalități. Nu să dea drumul unui referendum care creează un precedent la nivel național. Textul legii e foarte ambiguu și nu știu nici ei ce trebuie să facă”. Primarul Traian Ogâgău a mai spus că are de gând să facă tot ce trebuie pentru a demonstra că e o făcătură: ” o să vedeți ce se întâmplă cu semnăturile, cu tabelele, o să fac orice demers trebuie făcut”ca mai spus primarul la Radio Someș.

Instituția a dat publicității astăzi ”cifra magică” pentru referendum

Instituţia prefectului  a anunțat astăzi printr-un anunț de presă care este numărul oficial al alegătorilor cu drept de vot  din Sângeorz-Băi, transmis de Autoritatea  Electorală Permanentă: 8686 de  persoane.

Cifra este  valabilă la data de 27.09.2017, adică ziua depunerii tabelului cu semnăturile care cer referendum pentru demiterea primarului din Sângeorz -Bai. Aprope 2900 de persoane au semnat în tabel, în condițiile în care potrivit legii e nevoie de 2172 de semnături valabile pentru ca referendumul să întrunească condițiile de semnături: 25 % din totalul electoratului. Legii referendumului spune că trebuie să fie asigurată și condiția de 25% de semnături din fiecare localitate subordonată administrativ UAT-ului Sângeorz-Băi, însă Instituția Prefectului nu a comunicat dacă această condiție a fost întrunită. Nicio altă informație nu a mai fost oferită de institția care reprezintă guvernul în teritoriu, deși prefectul Frenț declara la ultimul Colegiu prefectural că până la finele săptămânii ( cea care s-a încheiat) va fixa data referendumului local. Între timp Consiliul Județean și-a desemnat reprezentantul, însă prefectura nu a finalizat procedurile. Purtătorul de cuvânt Oana Gherman spune că nu mai există nicio altă noutate în ceea ce privește acest subiect și că prefectul este, deocamdată în concediu.

Sursa foto: Pagina de facebook Traian Ogâgău

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu