Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Sarcina preoției prea greu de purtat pentru Cristian Pomohaci- a concluzionat Sinodul Mitropoliei Ardealului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cristian Pomohaci a fost caterisit din rândul preoților și și-a pierdut definitiv și irevocabil dreptul de a sluji în Biserică, informează un comunicat de presă dat publicității astăzi  în numele Sinodului Mitropoliei Ardealului.

Caterisirea este fără drept de recurs, iar pierderea statutului de preot  înseamnă, explică textul comunicatului de presă : ”pierderea dreptului de a săvarsi lucrari sfinte, de a purta tinuta clericală si de a se impartasi în altar; cel destituit nu mai este cleric, ci are statut de teolog laic” precizează oficialii Bisericii Ortodoxe.

Sinodul Mitropoliei Ardealului a ajuns  la concluzia, după examinarea tuturor dovezilor că preoția e o sarcină prea greu de dus pentru CristianPomohaci: “sarcina preotiei, cu toate exigentele ei morale, dogmatice si canonice, este prea greu de purtat pentru Cristian Pomohaci”.

Pomohaci poate lucra în schimb ca teolog laic, cu posibilitatea de a desfășura activitati social-filantropice, culturale, educaționale sau de a fi cântaret, dupa caz, iar activitatea si conduita sa vor fi evaluate anual, a mai anunțat comunicatul de presă al Mitropoliei Ardealului, care precizează și că i s-a acordat fostului preot “ totala libertate de manifestare in afara ierarhiei bisericesti de drept divin si a-si putea solutiona problemele juridice din instantele civile, făra implicarea Bisericii“.

Sinodul Mitropolitan, condus de Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, a consfințit astfel ieri decizia Consistoriului Mitropolitan de la Sibiu, dar și cea a consistoriului Eparhial din Alba Iulia, cele două consilii preoțești care l-au judecat pe Cristian Pomohaci anterior Sinodului,  pentru  scandalul legat de încercarea de corupere sexuală a  un minor de 17 ani.

Împotriva fostului preot este deschisă o cercetare preluată de Parchetul General  în 19 iulie, de la Parchetul de pe lânga Judecatoria Târgu Mures pentru racolare de minori în scopuri sexuale.

 

 

 

Sursa foto : Adevarul
Share.

About Author

Lasă un comentariu