Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cel mai valoros proiect POR contractat de ADR Nord-Vest e în Bistrița-Năsăud

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Agenția de Dezvoltare Nord-Vest a dat publicității lista proiectelor contractate până acum pe Programul Operațional Regional. Din cele 35 de proiecte semnate deja cu diferite autorități publice locale din regiune, 8 sunt din județul Bistrița-Năsăud.

Așa cum informează ADR Nord Vest într-un anunț postat pe site-ul agenției, cel mai valoros proiect semnat până în prezent  este cel contractat cu Consiliul Județean Bistrița Năsăud de modernizare a DJ 157 D Mureșenii Bârgăului –Lac Colibița-Bistrița Bârgăului-Josenii Bârgăului-Strâmba-Ilva Mică-poiana Ilvei-Măgura Ilvei-Ilva Mare-Lunca Ilvei-Limita de județ cu Suceava cu o valoare totală de 191,201 milioane de lei, din care 167,680 de milioane este finanțarea nerambursabilă. Următorul proiect de pe listă este tot un drum județean, din Sălaj, însă investiția nu depășește aici 121 de milioane de lei.

Din Bistrița-Năsăud următorul proiect ca valoare financiară, semnat și aflat în curs de implementare este, conform informării ADR Nord vest  Reabilitarea Bisericii Evanghelice Bistrița și redarea ei circuitului turistic, proiect care valorează puțin peste 15 milioane de lei, din care 12,64 milioane este valoa re nerambursabilă a proiectului. Restul de  6 proiecte câștigate  din Bistrița-Năsăud prin POR sunt reabilitări termice de blocuri din municipiul Bistrița.

Pe lista celor 35 de proiecte cu contracte semnate se mai numără reabilitarea unei , Restaurarea Castelului Banffy din Bonțida, un proiect de aproape 20 de  milioane de lei, reabilitarea Castelului Teleki din Maramureș cu  6,8 milioane de lei sau Restaurarea Casei Darvas-La Roche din Oradea cu aproape 10 milioane de lei.

Share.

About Author

Lasă un comentariu