Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Premierul Tudose vorbește despre remanierea a cinci miniștri și recunoaște tensiunea dintre el și liderul PSD

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Premierul Mihai Tudose a recunoscut luni seara într-o emisiune la Antena 3 că exista probleme în relatia pe care o are cu liderul PSD, Liviu Dragnea.”Nu as putea spune ca suntem intr-un moment fericit al relatiei dintre noi“, a răspuns Tudose, întrebat ce relatie are cu Liviu Dragnea…”O să ne lamurim maine. Cred că ne vedem mâine la partid (…) Mâine vom vorbi despre toate bărbătește”, a adăugat premierul.

Supărarea premierului este generată inclusiv de sondajul de opinie Avangarde  care-l dădea la doar 27 % încredere, cu o cădere brutală într-un timp foarte scurt. Mihai Tudose crede că cifrele o făcătură, de care n-ar fi srăine cercuri din PSD: ” Dacă nu ai mâncat nişte copii cruzi dimineaţa nu ai cum să cazi aşa mult în sondaje . Ori am eu nişte probleme şi trebuie să plec acasă, ori sunt nişte probleme în guvern. Săptămana asta voi lua nişte decizii dure.”  spune premierul care a discutat direct despre remaniere:  Voi face o remaniere. Da. Dacă tot facem un reset la partea de imagine, sunt cel puţin încă doi miniştri, pe langa cei cu probleme penale, pe care am să-i rog să părăsească Cabinetul. Sunt trei miniştri care generează probleme atât la nivel guvernamental, cât şi la nivelul Comisiei Europene. Situaţia din ultimele zile a grăbit şi definitivat decizia. Toate aceste probleme pot fi generate de oameni din partid frustraţi că lucrurile merg bine. Da, am spus că iau în calcul să-mi dau demisia. Am spus-o într-un cerc de trei-patru persoane. Concluzia serii este că va trebui să umblăm la guvern şi la legăturile dintre partid şi Guvern.”
Premierul a întărit cele spuse două ore mai târziu în aceeași emisiune, când a intervenit Mircea Badea, care l-a întrebat la ce se referă atunci când vorbește despre miniștii cu probleme penale. Premierul i-a răspuns că este vorba de oameni aflați în diferite faze ale anchetei penale: ” Din păcate sunt două colege în această situație(nn, Sevil Shaidehh și Rovana Plumb), iar la Bruxelles unde lucrurile sunt mai sensibile, aceste probleme nu sunt bine văzute. Realitatea poate fi una și percepția alta. ” iar dacă analiza din sondaje e corectă-pornind de la premisa că n-am omorât între timp pe nimeni, atunci trebuie să fie niște cauze”. Mihai Tudose a avertizat în final și că nimeni nu se va mai putea juca cu guvernarea în PSD”.

 

 

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Van Doiculescu în

    Interesant, Tudose se tine tare deocamdata, Sunt curios ce va zice Dragnea, Nu cred ca-si permite din nou o schimbare a premierului.O va lua in brate probalil, pe aia cu interesul national si mici divergente de opinie cu primul ministru… Cuiul lui pepelea va fi insa, demisia celor cu probleme penale din Guvern.

  2. van Doiculescu în

    Zice intr-un online centrac, ca totul ar fi pornit de la oamenii pe care-i vrea Dragnea la conducerea Curtii de Conturi. Printre care, vicepresedinte pe control fiscal, unul Tunaru de la Teleorman, Zice ca prin Curtea de Conturi toate institutiile , de la primarii, consilii judetene, pana la parchete si judecatorii, ar fi la mana Dragnei prin oamenii astia.

Lasă un comentariu