Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: Ce au declarat premierul și liderul PSD după ședința tensionată de azi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE : După discuția de la sediul PSD care s-a prelungit câteva ore, Mihai Tudose a spus doar că decizia în privința schimbării miniștrilor se va lua în ședința CEX de joi: ”Discuția a fost lungă, nu am fost numai noi S-a hotărât ca decizia finală să fie luată la CEX. Pe urmatoarele directii: raporturile dintre guvern si partid plecand de la premiza ca guvernul este politic. Lucrurile trbeuie clarificate. Stabilim impreuna zona de remanieri si remaniabili, nu va spunem acum, după sedinta CEx” a adugat premierul. Discutia cu dl presedinte (Klaus Iohannis) a fost sa-l intreb daca e dispus saptamana asta sa semnam actele si teme externe.”

Știrea inițială: Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit astăzi la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis într-o discuție legată de noua criză politică generată de intenția anunțată de primul ministru aseară de a remania cinci miniștri, fără a avea încuviințarea PSD.

Purtătorul de cuvânt al președenției, Mădălina Dobrovolski a confirmat în jurul orelor 13,00 o întâlnire premier -președinte, însă nu a dorit să furnizeze detalii. Purtătorul de cuvânt a spus doar: ” PSD ar trebui să-și rezolve problemele, PSD ar trebui să-și vadă de guvernare. În niciun caz românii nu au votat pentru un scandal de partid” sunt declarațiile purtătorului de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis. Ea a repetat și cuvintele președintelui atunci când a fost întrebată ce crede președintele că ar trebui să se întâmple în contextul actualei situații tensionate: ”Domnul presedinte a spus că atunci când persoane cu funcții importante în stat sunt implicate în dosare penale ar trebui să se  retragă sau partidul să-i retragă. Este atributul premierului să evalueze miniștri și să decida ce sa facă” a mai spus Mădălina Dobrovolski.

Aceasta a confirmat și că nu este o întâlnire săptămânală, obișnuită, ci una cerută de contextul politic actual.

Întâlnirea dintre  Mihai Tudose și președintele Klaus Iohannis a avut loc chiar înainte de o ședință la sediul PSD în Kiseleff,  programată de la ora 13,30. Înainte de a intra în ședință Liviu Dragnea le-a spus jurnaliștilor adunați în fața sediului central al PSD că va convoca pentru joi, 12 octombrie CEX-ul partidului: ” Nu e o ședință de urgență acum , ci o întâlnire de partid..și la partid se fac discuții politice, nu bărbătești. (nn. cum a spus cu o seară înainte premierul) Joi am convocat ședința Consiliului Național al PSD.  Fiind vorba de intenții de remaniere, astea sunt  căile statutare. Din partea mea nu există, sunt destul de relaxat. Categoric eu nu am făcut așa ceva, nu am cerut cuiva să facă așa ceva… Din partea mea relația cu Mihai Tudose e ca la început: de susținere.” a spus printre altele Liviu Dragnea.

Share.

About Author

Lasă un comentariu