Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR: ”nu știu dacă în Parlament s-a lucrat vreodată serios. Noi am demonstrat de la început că suntem altfel”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Purtătorul de cuvânt al USR,  deputatul Dan Barna, a declarat astăzi  la Bistrița că partidul său pregătește un program de guvernare, însă acesta va fi rezultatul unei munci îndelungate, în comisii de specialitate și clustere pe domenii, cu participarea experților și a societății civile.

Deja modelul funcționează la nivelul Parlamentului, unde Uniunea Salvați România s-a organizat pe clustere și dezbate programele, fiecare parlamentar  pe domeniul lui.

Deputatul Dan Barna a explicat cât a fost de surprins el și colegii lui de  superficialitatea pe care au găsit-o în  Parlamentul României și  că acolo atât dezbaterea cât și modul de lucru este la foc minim:”Din păcate ceea ce am descoperit acolo, în Parlament, referitor la activitatea în comisii , dar și activitatea colegilor din alte partide este o implicare minimă, la foc  foarte, foarte mic, iar dezbaterea sau politicile, în sensul definirii unei politici publice aproape că lipsește. Ceea ce facem noi, în clustere interne și invitând experți și societatea civilă, în Parlament, nu face nimeni. Adică discuțiile cu experți, pe domenii nu s-au făcut de ani de zile. Nu știu dacă în Parlament s-a lucrat vreodată serios, nu știu cum a fost în primele parlamente, dacă atunci s-a lucrat serios, dar în cele din urmă legislaturi, cel puțin din ceea ce povestesc colegii cu unul sau două mandate, a fost foarte multă aparență.”

Dan Barna, crede că USR a reușit să arate de când a intrat în Legislativ că parlamentarii lor sunt altfel: ”noi am fost percepuți altfel, inclusiv de la nivelul liftierelor. Adică în timp ce ceilalți stau o zi -două cât e plenul, noi stăm 8 ore zilnic, cinci zile pe săptămână, unii și mai mult. Noi vom veni și vom genera un program de guvernare cu un program muncit, așa, săptămâni și luni de zile în comisii, tocmai cu aceste elemente care vin de la cetățeni, de la societatea civilă sau  experții. Pentru că asta e calea normală ca să ai legătură cu realitatea. Dacă nu, atunci suntem în una din cele două categorii:  ori în categoria  bătăilor ca între gangsteri, ori în cea de-a doua, a cetățenilor care privesc lupta politică precum la teatru”, a mai spus Dan Barna.

Deputatul Barna, care este în campanie internă pentru funcția de președinte a USR a fost prezent joi la Bistrița pentru a se întâlni cu susținătorii USR, într-o dezbatere inedită cu un alt candidat la prima funcție din partid, deputatul Cristian Seidler, liderul de grup parlamentar al USR din Camera Deputaților.

Share.

About Author

Lasă un comentariu