Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Diana Morar: ”Se taie copacii! Scena, imaginile spun totul despre ceea ce însemnăm noi toți pentru cei care au, temporar, pâinea și cuțitul în mână.”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Avocata Diana Morar ia atitudine împotriva tăierii unor copaci din Strada Alba Iulia, de pe domeniul public, dis de dimineață, sub supravegherea atentă a Poliției locale, dar și a modului în care a descurs toată operațiunea, într-un text ironic postat pe pagina sa de facebook. De la modul în care au anunțat operațiunea, până la modul în care au efectuat-o, periclitând inclusiv trecătorii, până la semnele de întrebare referitoare la cei care au autorizat-o, toate sunt  denunțate de avocatul, care este și consilier local în Consiliul Local Bistrița. :

”Se taie copacii! În municipiul Bistrita, pe strada Alba Iulia, se taie copacii! Se taie în draci, fără milă!
Azi dimineața, începând cu 8:30, un echipaj al poliției locale a descins pentru a înșirui de-a lungul parcării de pe strada Alba Iulia, jaloane, semn că noi avocații, juristii și justițiabilii nu vom avea unde ne parca astăzi la muncă mașinile. Asta așa, în sictir de la poliția locală, fără un anunț prealabil măcar cu o zi înainte cum se face în mod civilizat cu orice lucrare ce afectează publicul, asta lăsând la o parte faptul că o asemenea lucrare se face într o zi mai puțin aglomerată, poate o zi de sâmbătă.
Așa, ne trezim că unii colegi ce au fost mai harnici și au ajuns la serviciu înaintea poliției locale au mașinile parcate regulamentar în parcarea izolata cu jaloane. În plus, lumea trece pe trotuar, în timp ce cade… COPACUL, fără nicio protecție!
Trecând peste aceste inconveniente ce denota lipsa crasa de respect fata de locuitorii municipiului, aflam următoarele: copacii sunt tăiați pentru a se largi parcarea prin îngustarea trotuarului! Cu alte cuvinte, copacii încurca lătirea parcării?


Deci, se câștiga locuri de parcare în plus, întreabă colegii?
A, nu, nu se câștiga, doar se lățește parcarea și se taie copacii să se poată lăți, vine răspunsul.
Și nu se putea lăți protejând copacii? Fără răspuns.
În baza a ce aprobare se taie, întreb și eu?
Nu știm, poate e hotărâre de Consiliu local, vine răspunsul.
Eu nu știu să fie vreuna.
Acum socotiți și Dvs.!
Scena, imaginile spun totul despre ceea ce însemnăm noi toți pentru cei care au, temporar, pâinea și cuțitul în mână.” spune avocata Diana Morar în finalul postării de pe pagina persnală de facebook.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius -ecologist în

    Astept sa vad cati Balani mai apar la orizont. M-am cam saturat de prostia primarului si a primariei in materie de DRUJBE si COPACI. Sa mai strige si consilierii ca si ei trag pe nas gaze de masini tot mai mult. Toate tarile normale nu stiu ce sa mai faca pentru protejarea mediului din orase si la Bistrita taierile continua cu inversunare. Cred ca peste 1000 de copaci si copacei au disparut din oras decand O. Cretu este la butoane ! HALAL Administratie !

Lasă un comentariu