Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Fără surprize la votul pentru imunitatea Rovanei Plumb. Singura surpriză a fost că au folosit geografia sa o apere

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un număr dublu de deputați au spus astăzi ”nu” urmăririi penale a fostului ministru Rovana Plumb de către procurorii DNA în dosarul Belina față de cei care încuviințat-o. La votul pentru încuviințarea urmăririi penale, încheiat marți în jurul orelor 13,30, abia 99 de deputați au votat pentru ridicarea imunității. Între ei, deputații USR, PNL și PMP care au considerat, potrivit discursurilor rostite în plen, că parlamentarii nu pot fi mai presus de cetățenii obișnuiți în fața legii.

De cealaltă parte 184 de aleși, în principal de la PSD și ALDE n-au fost de acord ca Rovana Plumb să fie dată pe mâna procurorilor DNA pentru faptele imputate de pe vremea când era ministru al Mediului. Un raport de 16 pagini cu argumente juridice și geografice în apărarea Rovanei Plumb a fost adoptat în comisia juridică unde s-a dat anterior un vot de respingere. Raportul citit de Eugen Nicolicea, șeful de comisie, aducea inclusiv argumente geografice care să arate că topografia locului s-a schimbat între timp, Dunărea și-a schimbat cursul, iar Belina n-ar mai fi insulă, deci nu s-ar mai supune argumentelor care pretind text de lege sau OUG  și nu Hotărâre de Guvern pentru transferul acesteia la Consiliul Judetean Teleorman.

Rovana Plumb le-a multumit deputatelor si deputaților că au apărat separația puterilor în stat” în sensul că un ministru nu poate fi tras la răspundere pentru un proiect de hotărâre de guvern care avea toate avizele legale”. În dosarul Belina,  Rovana Plumb era urmărită pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul în car efostul ministru,  Sevil Shaidehh este cercetată pentru abuz în serviciu.

Share.

About Author

Lasă un comentariu