Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Sindicaliștii bistrițeni din Sanitas, cu autocarul la mitingul din capitală

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cincizeci de sindicaliști de la Sanitas s-au îmbarcat astăzi în autocarul care-i transportă la mitingul de la București a Sindicatelor din sănătate, programat în Piața George Enescu, de la ora 11,00, acolo unde sunt așteptați 8000 de protestatari. Toți protestatarii și-au luat zile libere, iar unii s-au urcat în autocarul pentru miting  imediat după o gardă completă. Este vorba de  personal medical din cele trei spitale: Bistrița, Năsăud și Beclean, cărora li s-a alăturat și sindicaliști  de la Direcția de Protecție a Copilului.

Sunt îngrijorați că vor ajunge cu sporurile diminuate, după legea salarizării unitare, care are reglementări capcană, spun ei, în condițiile în care orele suplimentare sunt regula și nu excepția, iar unele gărzi se succed unele după altele. Liderul sindical Sanitas Bistrița-Năsăud, Viorel Vițelariu, s-a îmbarcat în autocar direct de la prima rundă de negocieri pentru contractul colectiv de muncă din Spitalul Județean Bistrița-Năsăud, pe care le poartă cu noua conducere a Spitalului de Urgență: ” avem deschidere la Bistrița din partea noului director, din păcate nu putem negocia decât sporurile, creșterea numărului de personal în secțiile descoperite și condițiile salariale” explică Vițelariu.

Cât despre revendicările pentru care protestează la București, liderul Sanitas enumeră: eliminarea plafonului de 30 %  pentru sporurile specifice sistemului sanitar și de asistență socială, renunțarea la măsura trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat care riscă să anuleze creșterea salariilor cu 25%, acordarea tichetelor de masă pe tot anul și negocierea contractului colectiv de muncă pe toată ramura.

Share.

About Author

Lasă un comentariu