Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Asociația Bistrița Civică despre șopronul-fantomă de la partia de schi: nu a existat niciodată altceva decât o baracă, dovadă sunt pozele

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Asociația Bistrița Civică a postat pe pagina sa de facebook fotografii cu zona organizării de șantier a pârtiei de schi, făcute în timpul lucrărilor de amenajare, încercând să demonstreze că raportul Curții de Conturi, dat recent publicității de consilierii locali PNL,  nu s-a înșelat.

Una dintre cele mai sensibile probleme ridicate de inspectorii Curții de Conturi care au verificat cheltuielile Primăriei Bistrița pe anul 2016 a fost organizarea de șantier a Pârtiei de Schi. Practic inspectorii susțin că au fost facturate investiții necesare șantierului, între care un șopron care n-ar fi fost construit și că ulterior în acte șopronul a figurat ca deșeuri trimise la Remat. Raportul precizează la punctul 5.1.3.4 că ” au fost confirmate la plată și achitate lucrări de organizare de șantier constând în pietruire amplasament, pentru care, la verificarea în teren nu există indicii ca s-au executat conform situației de lucrări, pe suprafața de 3500 mp și șoproane care au fost facturate ca executate cu stâlpi de susținere , grinzi, tablă striată, învelitori din tablă zincată , în condițiile în care structura de rezistență nu s-a executat, fiind emisî notă de renunțare . La final materialele au fost declarate deșeuri..și numai în urma constatărilor Curții de Conturi, executantul (nota red Kranz Eurocenter SRL Pitești) a trimis avize de însoțire de deșeuri către Remat Argeș întocmite în iulie 2017, la 111 zile de la procesul verbal de dezafectare” notează raportul Curții de Conturi, care a constatat o abatere de 532.495 de lei.

Pe lângă fotografiile care vor să întărească raportul și de care președintele Asociației Bistrița Civică, Florin Chereji susține că sunt făcute în august 2016, postarea asociației precizează: ”Acel șopron nu a existat niciodată, după cum se poate constata și din pozele anexate. Singura construcție aferentă organizării de șantier a fost o baracă-container. Primarul și constructorul ne cred proști” .

”L-au dat la fier vechi și anul viitor s-au prevazut bani pentru altul”

Cei de la Bistrița Civică mai susțin și că prețul șopronului-fantomă ar fi fost rotunjit de 5 ori valoarea sa, pornind de la faptul că pentru un alt șopron, care urmează să fie amenajat tot acolo pentru necesitățile pârtiei, adică tunuri de zapadă, schi-jet, etc, în bugetul anului curent ar fi fost prevazuți 100.000 de lei. Florin Chereji  crede și că este greu de acceptat că executantul a transportat fierul vechi rezultat din așa zisa dezasamblare de la Bistrița tocmai la Pitești pentru a-l preda acolo la Remat:  ”susțin că au recuperat cca 11.000 lei deșeurile rezultate în urma dezmembrării șopronului. Culmea, se susține că aceste deșeuri au fost predate la Remat Pitești. Întrebarea este: oare sunt chiar așa de proști să cheltuiască o grămadă de bani cu transportul fierului vechi pănă la Pitești când le puteau valorifica la Remat Bistrița.” mai spune acesta. Bistrița Civică consideră că ar trebui trași la răspundere cei care au semnat actele de recepție și au acceptat varianta executantului.
De cealaltă parte primarul Bistriței a declarat, după publicarea raportului că nu este de acord cu rezultatele acestuia, că a trimis contestație la Curtea de conturi și că va ataca în instanță concluziile.

Explicație foto: Florin Chereji susține că fotografiile demonstrează că in loc de sopron metalic de 100 de mp, executantul a montat o baraca

Share.

About Author

Lasă un comentariu