Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bar: avem în județ al doilea mare angajator din țară. Îl contrazic datele Revisal

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele Camerei de Comerț și Industrie, Vasile Bar a declarat la Topul Firmelor 2017 că județul Bistrița-Năsăud se poate lăuda  că are pe teritoriul său al doilea mare angajator din țară: ”Noi suntem un județ care ne situăm pe locul 34-35 din România, însă economic stăm mult mai bine, suntem mai sus, poate suntem în prima jumătate, pentru că avem oameni de afaceri extraordinar de dinamici, avem si firme reprezentative, cu cotă de piață națională și chiar, foarte bine cunoscute la nivel național. Ne lăudăm si cu cel mai mare angajator din România după Dacia Pitești, ceea ce înseamnă foarte mult pentru județul nostru ” a  spus Bar în discursul său de deschidere a festivităților topului firmelor din Bistrița-Năsăud, ediția 2017, organizat joi seara la Hotelul Metropolis.

Îl contrazic datele Revisal și de la Finanțe

În realitate lucrurile  nu stau chiar așa. Cele mai bune surse pentru a afla numărul de angajați sunt informațiile furnizate de Revisal, baza de date cu toate contractele de muncă înregistrate. Leoni, compania la care făcea referire președintele Camerei de Comerț și Industrie, are potrivit site-ului oficial www.leoni.ro în jur 11 700 de angajați în cele trei fabrici din Arad, Bistrița și Pitești, însă numai datele din Revisal pot certifica informația.

Presa economică, care are drept sursă Inspecția Muncii și aplicația Revisal, publică un top 5 în care nu se vorbește de compania germană de cablaje: potrivit unui clasament publicat de ziarul Financiar, conform contractelor de muncă înregistrate în Revisal la început de 2017, primul angajator din România este Kaufland-ul, cu peste 17 700 de angajați, Urmează OMV Petrom cu 14407, Automobile Dacia peste 14000 de angajați. Pe locul 4 în acest clasament al angajatorilor, după numărul de angajați este retailerul Profi RomFood și pe 5 se clasează RCS&RDS.

Un alt clasament în funcție de bilanțurile depuse la finanțe ar păstra OMV Petrom pe primul loc cu 14407 angajați, iar Kaufland ar fi pe locul al doilea cu 14000 de angajați. Urmează Automobile Dacia, RCS-RDS și Lanțul Magazinelor PRofi, este clasamentul îndicat pentru anul trecut al companiilor private cu cei mai mulți angajați întocmit de money.ro și economica.ro. Și de aici lipsești Leoni.

Share.

About Author

Lasă un comentariu