Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Galeria Concentric vă invită la ”Orologiul din Turn”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Orologiul din Turn” vrea să certifice că timpul trăit se fragmentează în momente și spațiul trăit se delimitează în locuri. Locul este pentru artist (oricare ar fi el) un spațiu ordonat, un spațiu ordonat de repere subiective, măsurat de simţuri concrete și integrat într-un sistem de cunoaștere. „Orologiu din Turn” te ajută să înţelegi clipa trăită și să asumi timpul în care ești actor al propriei tale ființe. Ca artist, dar şi ca om, ai șansa, și poate datoria, să devii atent la excesul de prezență dintr-un peisaj. Bistrița, cu tot peisajul său modelator, este un spațiu sensibil pe care e bine să începi să îl vezi, să îl simți cu toate capacitățile cu care ești angajat într-o aventură a căutării și a întâlnirii.

Simbolismul istoric și simbolismul geografic care oferă predispozițiile locului de a se formula în termeni de putere ies sub privirea artistului de sub ocultarea nedreaptă a uitării. Este căutat locul însemnat, locul ritual, locul comunitar, locul sălbatic. Ele funcționează într-un peisaj dinamic, într-o respirație perpetuă însemnate de itineranţă.
În perioada 14 octombrie – 22 octombrie 2017, un grup de artiști caută să își reveleze acest geniu al locului și să îl transfigureze în operă.

Acești artiști sunt: Horea Paștina, Mihai Sârbulescu, Cristian Dițoiu, Marian Dobre, Valentin Scărlătescu, Alexandru Antonescu, George Mircea, Emilia Pop, Sever Moldovan, Radu Șerban, Andrei Câmpan, Crina Antonescu, Teodor Ștefan, Mariana Moldovan, Miron Duca, Marcel Lupșe.

„Orologiul din Turn” ne propune tuturor nu o artistică „fugă în lume” ci, dimpotrivă, o experiență contemplativă a „adăpostirii poetice” sub zidul şi protecția zidului cetății.

Sensibilitatea stilistică a fiecăruia dintre artiști și-a impus modalitățile tehnice adecvate pentru abordarea acestei teme care se referă la Orașul Inefabil – Bistrița. Libertate absolută, dar și „comandă”, notație rapidă a unei idei compoziționale, dar și intuiție formală, siguranță a „scriiturii” prin desen de linii sau de tonuri totul se supune sensului general al subiectului dar și al temei.

Ceea ce va putea fi văzut în această fază a documentării, o OROLOGERIE, se va arăta sâmbătă, 21 octombrie 2017 ora 17.00 la GALERIA DE ARTĂ „CONCENTRIC” (Piața Centrală, nr. 13) în expoziția taberei „OROLOGIU DIN TURN”.

La vernisaj vor participa artiștii expozanți. Curatorul acestui eveniment este cristicul de artă OLIV MIRCEA.

Amfitrionul evenimentului de la GALERIA DE ARTĂ „CONCENTRIC” este MARIN ECEDI.

Evenimentul se bucură de sprijinul Primăriei Municipiului Bistrița, al Consiliului Local Bistrița și al Centrului Cultural Municipal Bistrița.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu