Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Radu Moldovan la topul firmelor: ” Din păcate statul român nu este partener cu mediul de afaceri”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Infrastructura la pământ și un stat care se dovedește neprietenos cu oamenii de afaceri, sunt principalele piedici în calea investitorilor, a recunoscut președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan în fața oamenilor de afaceri prezenți joi seara la Topul firmelor.

Acesta le-a mulțumit oamenilor de afaceri autohtoni pentru riscurile pe care și le asumă și încăpățânarea de a trece peste piedici: ”As vrea să spun un mare mulțumesc, pentru tot ce faceti pentru Bistrița-Năsăud, pentru oamenii acestui județ și din partea noastră, a celor care vremelnic ocupăm diferite poziții în instituțiile publice, aveți toată aprecierea pentru riscurile pe care vi le asumați, pentru  eforturile pe care le faceți, pentru ca economia județului Bistrița-Năsăud să fie premiantă. Și când spun lucrul asta nu-l spun gratuit.  Comparând cu mărimea județului, în zona economică, în foarte multe zone ocupăm podiumul. Avem companii..,lideri de piață, așa cum este Leoni, Rombat grupul de firme Teraplast, RAAL, care ocupă primul loc în domeniul lor”.

Moldovan a lăudat mediul privat pentru balanța comercială pe plus în județul Bistrița-Năsăud, și nu a uitat să le spună cât de mulți bani a obținut județul pentru  investiții publice: Și dacă din păcate la nivelul țării balanța economică e negativă, datorită dumneavoastră la nivelul județului balanța economică e pozitivă, valoarea exporturilor este mai mare decât a importurilor cu peste 100 de milioane de euro. Lucrurile acestea vi se datorează în totalitate dvs, și vă felicit și vă asigur de tot sprijinul pe care autoritățile locale îl pot oferi…  Din pacate rolul nostru e mai mic în sprijinirea în mod direct a activității dvs, și dacă tot suntem la acest moment al informării dvs as vrea să vă spun că investițiile publice în județul Bistrița-Năsăud, lucru pe care noi il gestionăm,  se apropie în 5 ani de 1 milion de  euro. Este o sumă care să știți nu foarte mică pentru un județ ca Bistrița Năsăud, aici vorbim de investițiile publice, sigur  majoritatea fiind în infrastructura.”.

Președintele CJ și PSD Bistrița Năsăud este sceptic cand vine vorba de infrastructura de drumuri: ”Sunt de acord cu domnul Vasile Bar (președintele CCR) că România arăta altfel dacă am fi  avut un vizionar la începutul anilor 90 sau măcar în 2000, care să rezolve problema acută care este în România infrastructura de drumuri. Trebuie să vorbim cu regret de acea rețea de autostrăzi pe care sper sa o prind și să circul pe ea cât încă sunt în viață. Sper să vină vremea sa circulam si noi pe o retea de autostrazi în România.   Știu că sunt multe greutăți, am încercat punctual să sprijin, însă, încă din păcate statul român nu face ceea ce ar trebui să facă, încă din păcate statul român nu este prietenos,  nu este partener cu mediul de afaceri așa cum ar trebui să fie. Pentru că eu cred ca statul trebuie sa fie partenerul mediului de afaceri. Eu spun cu mare regret acest lucru.”

Vrea descentralizare

După ce a lăudat performanțele Teraplast, care a amenajat recent o fabrică în Serbia, Moldovan și-a exprimat dorința ca România să facă pași spre descentralizare: ”Aș vrea tot cu această ocazie sa vă spun un lucru extraordinar: Săptămana trecută la invitatia grupului Teraplast am fost invitat sa particip la inaugurarea Terasteel Serbia, la deschiderea fabricii din Serbia și m-am simțit cu adevărat mândru să vad că unicul investitor cu capital integral românesc de peste graniță e o firmă din județul nostru. Și vreau să-i felicit pe cei din grupul Teraplast, mai ales pe cei din Terasteel că faceti lucruri deosebite. Dacă vreti sa stiți piata Serbiei poate fi foarte interesanta pt ceea ce se intampla acolo…  Inca nutresc speranta ca Romania trebuie sa se descentralizeze si ca multe decizii care au ramas intepenite prin ministere inca din 89 si ca institutiile de aici ar lua decizii mult mai bune decat acolo” a mai spus șeful Consiliului Județean în alocuțiunea rostită în fața sutelor de participanți de la topul firmelor organizat de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu