Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR a pierdut pe drum un candidat la conducerea Partidului. Deputatul Cristian Seidler s-a retras astăzi după ce mai multe filiale, începând cu Bistrița și-au anunțat susținerea pentru concurentul său

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cristian Seidler, liderul grupului parlamentar al deputaților USR a anunțat astăzi retragerea sa din cursa pentru funcția de președinte al partidului, după ce a acuzat că desemnarea delegaților pentru congresul de alegeri nu s-ar fi făcut după aceleași reguli în toată țara. Seidler a aflat însă în acest weekend că mai multe organizații pe care le-a vizitat în campania internă, printre care și Bistrița și-au anunțat susținerea publică pentru Dan Barna, care a devenit astfel favoritul competiției. Organizația USR Bistrița-Năsăud a fost printre primele care au anunțat sâmbătă pe facebook că-l susțin pe deputatul Dan Barna, actualul purtător de cuvânt al partidului pentru funcția de președinte național. Anunțul făcut de bistrițenii din USR a fost urmat și de alte filiale.

Interesant este că atât Seidler, cât și Dan Barna și-au făcut campanie electorală în Bistrița deodată, au apărut în urmă cu două săptămâni trecută împreună într-o conferință de presă(foto) în fața membrilor de partid și tot în tandem au participat la o emisiune la ASTV. Referitor la acuzele lui Seidler că desemnarea candidaților care vor vota la congresul de sâmbătă al USR nu s-ar fi făcut unitar și că ar fi existat nereguli majore, secretarul USR Bistrița-Năsăud, Mihai Bălan spune că nu are informații despre așa ceva și a declarat că Seidler, dacă are suspiciuni  se poate adresa Comisiei Naționale de Arbitraj sau instanțelor de judecată și că este nevoie pentru acuze publice de mai mult decât niște informații vagi.

În cursa pentru funcția de președinte, singura vacantă după demisia lui Nicușor Dan, congresul USR va avea de ales între Dan Barna și fostul ministru al Culturii din Guvernul Cioloș, Vlad Alexandrescu, însă primul este cotat cu prima șansă.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu