Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bariera care face din parcarea Palatului Culturii una doar pentru șefime a intrat în vizorul polițiștilor. Serviciul de Investigații Criminale a deschis dosar de cercetare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Amplasarea barierei cu senzori care restricționează intrarea în parcarea de pe esplanada Palatului Culturii din Bistrița este investigată în prezent de Polițistii de la Serviciul de Investigații Criminale, care au deschis un dosar de cercetare, confirmă purtătorul de cuvânt al IJP Bistrița-Năsăud, Diana Pintea. Răspunzând unei întrebări adresate de Bistrița Express, Diana Pintea a explicat că dosarul a fost deschis din 27 iulie anul acesta, după ce polițiștii s-au autosesizat că amenajarea barierei ar fi fost făcută în lipsa autorizației de construcție.

Pentru că bariera care păzește o parcare goală  de mari dimensiuni, folosită  doar pentru uzul conducerii Palatului Culturii, a fost ridicată în zonă de protecție istorică, fără avizul Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice, inclusiv  Direcția pentru Cultură, Patrimoniul și  Culte Bistrița-Năsăud a depus o sesizare la Inspectoratul Județean de Poliție în luna august. Directorul Direcției Alexandru Uiuiu a explicat astăzi într-o ședință de Colegiu Prefectural, că a ajuns la această soluție după ce adresele repetate către Centrul Cultural Municipal au rămas fără răspuns. ” Bariera este o intervenție constructivă într-o zonă de protecție istorică. Casa de Cultură este monument de clasă A, bariera este în imediata vecinătate a zidului de apărare a Bistriței..nu s-a cerut nici-un aviz, care în acest caz poate fi dat doar de la Comisia Națională a Monumentelor Istorice. Conform legii 422  monumentelor istorice este infracțiune” a explicat Alexandru Uiuiu în prezența subprefectului Ciprian Ceclan, a directorilor de direcții deconcentrate, comandantului IJP.

El a explicat pentru Bistrița Express că nici măcar construcțiile provizorii, de genul scenei pe care Palatul Culturii o amenajează pe esplanadă pentru diferite evenimente nu pot fi instalate fără a anunța Direcția de Cultură și Patrimoniu și că până la o modificare recenta a legii și pentru asemenea amenajări se cerea direct semnatura ministrului culturii: nu suntem absurzi, însă nici nu poți să intervii în zonă de protecție istorică în felul acesta. Pentru că nu e considerată contravenție, ci direct infracțiune” a mai spus Uiuiu. El a precizat și că după intervenția sa din colegiu prefectural, poliția i-a solicitat informații în plus legate de codul monumentului, categoria în care este încadrată clădirea.

Uiuiu a mai spus și că nu înțelege cum a apărut bariera și nici stâncile  în condițiile în care în proiectul de amenajare a zonei din proximitatea Palatului de cultură cel cu axele orașului, nu avea prevăzut aceste amenajări.

Finanțarea barierei nu a fost aprobată de Consiliul Local

Bariera cu senzori instalată pentru a bloca accesul în parcarea amenajată din fața Palatului Culturii a fost instalată la începutul lunii iunie. Liderul grupului de consilieri a PNL , Sorin Hangan a reacționat public printr-o scrisoare deschisă în care întreba conducerea municipalității din ce bani s-a făcut investiția și cine a autorizat-o, în condițiile în care niciun proiect de acest gen nu a fost supus votului în Consiliul Local. Bistrița Express a scris despre acest subiect aici:Sorin Hangan: În loc de barieră la Viișoara administrația a instalat una la Palatul Culturii. Diferența dintre cele două e cea dintre cetățeanul simplu și șmecheri

 

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius - contribuabil în

    No sa vad daca vaveti sange -n instalatie si sa aplicati o mama de amenda primariei. ? Hai curaj baieti ca aveti legea de partea voastra. Sa vad daca sunteti capabili sa o aplicati. Daca nu mereti in DOBA ca de povesti is satul !

Lasă un comentariu