Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dan Barna, candidatul susținut de filiala bistrițeană a USR, e noul președinte al formațiunii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Dan Barna  a fost ales astăzi președinte al partidului, în cadrul congresului care a avut loc  la Poiana Brașov. Barna este practic al doilea președinte ales anul acesta în USR, după Nicușor Dan, validat în funcție  la congresul din luna mai de la Cluj-Napoca și demisionat câteva săptămâni mai târziu din funcție și din USR.

Dan Barna, fost secretar de stat în Guvernul Cioloș l-a surclasat practic astăzi pe al doilea candidat în aceste alegeri,  fostul ministru al Culturii, din același cabinet, Vlad Alexandrescu, cu un scor de 127 la 50.

Filiala Bistrița-Năsăud a USR a fost practic prima care și-a anunțat sprijinul public pentru candidatul Dan Barna, intr-un moment în care și deputatul Cristian Seigler, susținut de fostul președinte Nicușor Dan era candidat. Seigler s-a retras ulterior, reclamând nereguli în desemnarea delegaților de la Congres. De altfel o parte din susținătorii acestuia au refuzat să participe la Congresul USR. Barna a avut un mesaj unificator la Congres și a făcut un apel la reconciliere în USR, explicând că va prelua în politica sa idei de la contracandidatul său rămas în cursă dar și de la deputatul Seidler care s-a retras.

Dan Barna, care este susținătorul curentului liberal în USR va avea un mandat de 2 ani și va  fi președinte până în 2019, înaintea alegerilor europarlamentare.

Deputatul de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți l-a felicitat într-o postare pe facebook pe noul președinte al USR și a avorbir și ea despre unitate: ”Felicitari Dan Barna ! Felicitari Filialei SIBIU care a dat presedintele USR! Mergem impreuna mai departe! Fără orgolii, fără resentimente, cu perseverența si respect unii pentru ceilalți! Împreuna ne propunem proiecte care să aducă românii mai aproape de comunitatea lor, de implicarea reală, nu doar virtuala în identificarea de solutii la probleme concrete!” ascris Cristina Iurișniți.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu