Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Șefii de la Palatul Culturii au făcut dispărută bariera fără autorizație, după ce poliția a confirmat începerea unei anchete

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bariera cu senzori care interzicea accesul pe parcarea amenajată pe domeniu public în fața Palatului Culturii altor mașini decât cele ale șefilor acestei instituții a dispărut vineri după amiaza (vezi foto). Bariera a fost dezasamblată și pe locul acesteia au rămas doar suporții de susținere și o pancartă pe care stă scris ”rezervat Palatul Culturii”. Imediat după eliberarea zonei, mașinile bistrițenilor și-au ocupat locul pe cele câteva zeci de locuri de parcare închise vreme de mai multe luni accesului public.

 

Reamintim că joi într-o ședință de Consiliu Prefectural directorul de la Directia de Culte si Patrimoniu, Alexandru Uiuiu a ridicat problema amenajării acesteia, explicând că nu are autorizație de la Comisia Monumentelor Istorice și că amplasarea este infracțiune. El a mai spus și că după ce tentativele sale de a-i face să reintre in legalitate pe cei de la Centrul Municipal de Cultură nu au avut efect, a sesizat poliția. Purtătorul de cuvânt al IJP Bistrița-Năsăud, Diana Opriș a confirmat vineri pentru Bistrița Express că  polițiștii de la Investigații Criminale au un lucru un dosar de cercetare încă din luna iulie în acest caz.

Vineri, după amiaza, șefii Palatului Culturii au dispus demontarea barierei. Alexandru Uiuiu a confirmat pentru Bistrita Express că directorul Centrului Municipal de Cultură Dorel Cosma i-a cerut sfatul după ședința de Colegiu Prefectural: ” l-am sfătuit să o dea jos imediat” a mai spus Uiuiu.

Bariera a disparut, semnele de întrebare rămân

Scandalul legat de amplasarea barierei la intrarea într-o parcare publică  din zona de rezervație istorică, amenajată printr-un proiect de finanțare europeană, care n-o includea, a izbucnit încă din vară când aceasta, când a fost instalată. Atunci consilierul local Sorin Hangan a scris o scrisoare deschisă în care a atras atenția că investiția nu a trecut prin Consiliul Local și întreba conducerea Primăriei Bistrița cu ce bani s-a facut.

Aseară într-o emisiune la ASTV, consilierul local Ioan Peteleu spunea că îndepărtarea barierei nu înlatură semnele de de intrebare legitime privind modul în care a fost finanțată dar și cum a fost posibil sa ajungă pe domeniul public pe cre să-l restrictioneze o construcție fără autorizație. Peteleu a mai spus că nicio autoritate publică nu ar trebui să aibă locul rezervate de parcare în condițiile în care noul regulament interzice aceste rezervări: ” nici Primăria n-ar trebui să aibă rezervate locurile din parcarea din față. Pentru mașinile instituției există suficient loc de parcare în curtea interioară” consideră Peteleu.

UPDATE: Sâmbătă seara, în jurul orelor 22,00 singura schimbare era mutarea semnului ” rezervat Palatul Culturii” dintr-o parte în alta a stâlpilor pentru barieră. (vezi foto), însă bariera era în continuare demontată.

Share.

About Author

4 comentarii

  1. Fiti mai informati. bariera a disparut doar cateva zile cat a fost strigata de cineva care a rupt-o dand peste ea. In aceasta seara era din nou amplasata. Iar Peteleu sa nu mai vorbeasca prostii. in curtea interioara nu se poate merge cu masini, intra in fata doar un autocar.

    • Simona Bozbici în

      Da, asa zisa informație a dvs. ne-a scos din casă, sâmbătă la ora 22,00, ca sa repunem adevarul in drepturi. Nici vorba de reinstalarea barierei, asa cum sustineati.Puteti constata singur, pentru ca am publicat poze in update. Puteti sa faceti si dvs si sa le trimiteti, daca in realitatea dvs exista cumva vreo bariera pe acolo. In rest daca ati fi citit mai cu atentie ati fi vazut ca e mentionata in articol o discutie dintre directorul Cosma si directorul Uiuiu, care indica ingrijorarea primului. In rest domnul caruia ii luati apararea ar putea sa mai raspunda la telefon atunci cand jurnalistii vor sa-i afle opinia. Ceea ce se intampla rarisim. La raspuns ma refer, in caz ca vreti sa-i faceti vreo sugestie, nu de altceva dar pareti apropiati.

  2. Nu stiu ce halucinatii are comentatorul lui nea Dorel de la Cultura, dar nu e nici urma debariera sambata noaptea. Cine nu crede sa se duca sa vada Or fi pitit-o, ca l-a sunat iar politia. Auzi, ca a lovit-o cineva!!! Dar de ce drak s-o loveasca? Ca e loc sa intorci 10 masini, n-ai cum sa nimeresti acolo. Auzi la ei…Buhahha..

Lasă un comentariu