Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Avocata Diana Morar a fost aleasă duminică seara președintă a OFL Bistrița-Năsăud.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Diana Morar a fost aleasă duminică seara președinte al Organizația de femei a PNL Bistrița-Năsăud, în cursul unei conferințe județene, organizată la capătul unui maraton de alegeri în structurile locale de femei ale partidului. Avocata Diana Morar, care era copreședinte în exercițiu după fuziunea dintre cele două partide și presedintă la OF PNL încă din 2013, a fost aleasă astăzi pentru un nou mandat de președinte cu 153 de voturi din 157.

Pe o vreme de ploaie mohorâtă mai bine de 200 de persoane au participat la conferința de alegeri, sala de ședințe a Hotelului Metropolis fiind practic neîncăpătoare. Publicul neobișnuit de numeros  pentru o structură de femei a unui partid, într-o duminică seara cu vreme neprietenoasă n-a scăpat neobservat  președintei de femei de la PSD, Camelia Tabără, invitată la conferință. Aceasta a și remarcat în mesajul trasmis: ” ati facut astazi testul atașamentului față de Partidul Național Liberal. Sa vii într-o zi de duminică pe o vreme atât de neprietenoasă ca să faci un act absolut normal în viața unei organizații de partid, e un lucru absolut lăudabil. Am răspuns invitației Dianei Morar pentru că stiu ce înseamna viata de partid si stiu ce înseamnă tumultul din viața de partid și  cat de complicata este.” Camelia Tabără, care este consilier local PSD de trei mandate  a ținut să menționeze că  Diana Morar, cu care este colegă de consiliu de mai puțin de două luni ” este deja o voce în Consiliul Local”, și datorită pregătirii și expertizei pe care o aduce și a atras atenția că părerile diferite nu înseamnă dușmănii.: ” Opoziția nu inseamnă neapărat dușmănii, ..ci înseamnă până la urmă alte soluții pentru problemele pe care le avem cu toții și ar fi bine să ne amintim de cei 50 de ani de comunism când ne prefăceam cu toții că avem aceași părere și nu ne plăcea niciunora. Cred că am ajuns la o maturitate când nu ne mai întreabă nimeni ce caută în politică ” a spus Camelia Tabară

Liderii PNL  s-au întrecut în discursuri

Prezenți în formație completă liderii organizației PNL Bistrița-Năsăud s-au întrecut în complimente la adresa doamnelor: ”Femeile muncesc foarte foarte mult: serviciu-casă, copii. De unde găsiți puterea de a face și politică nici nu mai știu. ..Vreau să vă spun că încă de la început în activitatea mea politică m-am susținut pe femei..De ce? Pentru că stiu că dumneavoastră sunteți perseverente, sunteți loiale, sunteți de anduranță, știu că unde sunteți dvs lucrurile stau întotdeauna bine. ..Atunci când PNL a avut organizație puternică de femei, indifererent că vorbim de fostul PNL sau de fostul PDL, partidul nostru a înregistrat performanță. ” a spus Ioan Turc, președintele organizației județene, ceea ce a atras replica președintei OFL București, Lidia Constantinescu, cea care a  supervizat alegerile:” când se vor face listele  o să vă aducem aminte de ceea ce ați spus acuma, și atunci tot atât de hotărât vă rog să fiți” a mai spus aceasta.

Stelian Dolha primvicepreședintele organizației județene a remarcat perseverența și tenacitatea doamnelor din PNL, care nu s-au dat bătute în nicio campanie, oricât de grea a fost și a remarcat că partidul său, deși calificat în unele medii drept misogin e totuși singurul din România care a avut succesiv la conducere două femei: ”Sunt cele mai tonice alegeri pe care le avem in partid, întotdeauna mi-au plăcut aceste alegeri, ale doamnelor, păcat că nu se întâmplă mai des, măcar o data pe an..Întotdeauna am avut mare noroc cu doamnele și domnișoarele în campanii. Si nu doar in campanii.  Doamnele au urcat sute și mii de etaje numai în ultima campanie pentru locale. Și erați neobosite, nu vă plângeați niciodată. Apoi aveți perseverență, iar capacitatea de persuasiune vă caracterizează. Chiar și când vă izbiți de un munte de neîncredere găsiți calea să ajungeți, prin mijloace numai de dvs cunoscute  să-l convingeți pe interlocutor. Bărbații de multe ori nu o au. .. se spune despre PNL ca e un partid misogin. Fals, nimic mai fals . E primul mare partid din România care a  avut la conducerea lui o femeie, pe Alina Gorghiu care după ce a abandonat  a fost inlocuită, chiar  după ce a plecat de o altă femeie, Raluca Turcan” Fostul deputat a ținut să atragă atenția că PNL-ul nu i-a mers bine cât a fost Alina Gorghiu președinte, și nu pentru că era femeie, ci pentru că-i lipseau calitățile de a fi un bun conducător, pentru că nu înțelegea viața organizațiilor și a oamenilor obișnuiți și le-a îndemnat pe cele care își doresc o carieră politică să nu piardă ontactul cu oamenii, să învețe să-i asculte: ” Trebuie să recunoaștem că PNL-ului nu i-a mers bine cu Alina Gorghiu președinte. Și asta nu pentru că era femeie. Ci pentru că a fost un președinte manevrabil și influențabil, care a incercat sa facă din PNL o structura de yesmani. Ori yesmanii aceștia sunt doar buni ascultători, nimic altceva. Ori în momentul în care esti un presedinte de cameră , nu cobori in ranul oamenilor  V-am spus episodul acesta pentru că vreau ca multe dintre dv să-și dorească o carieră politică. Dar bazându-va pe munca dv, pe interacțiunea cu oamenii. Acesta e mesajul meu pentru dvs: Fiți schimbarea de mentalitate în PNL. Fiți cei care să aduceți mâine nehotărâții la vot.” le-a sfătuit primvicepreședintele PNL Bistrița-Năsăud.

Sorin Hangan, președintele organizației municipale a PNL le-a reamintit ce i-a adunat pe toți în sală: ”Partidul Național Liberal. PNL  nu ar exista fără femei. Pentru că din păcate, nu doar vremea este rece, ci și vremurile. Este un frig crunt în societate. Psd a înghețat până și speranțele. Minciuna, bătaia de joc, sfidarile, jignirile  publice țin loc doctrină, țin loc de program de guvernare. Am inghețat ca nație, iar previziunile sunt destul de sumbre în sensul că o să vină iar  Moș Gerilă în loc să vină Moș Crăciun. Frigul dictaturii PSD ne-a păruns ființa. Avem nevoie de căldura inteligenței dvs. Avem nevoia de munca dumneavoastră”.

Lista Dianei Morar

Avocata a ținut să le mulțumească mai multora dintre doamnele care au marcat activitatea celor două organizații care au fuzionat: Gabrielei Montoiu, fosta copreședintă și candidat la alegerile europarlamentare, lui Doris Moldovan, candidata la ultimele alegeri parlamentare, ambele absente din sală. Diana Morar i-a mulțumit Vioricai Calo, una dintre cele mai active membre ale PNL și OFL pentru implicare entuziastă în toate campaniile partidului șia organizației de femei, dar și Mioarei Seica, președinta la OFL municipiu și consilier municipal, dar și multor alte membre mai vechi sau noi ale OFL.

Lista noului birou ales astăzi le are de altfel pe ambele doamne în postura de primvicepreședinte a OF PNL. O surpriză este prezența decanului Baroului de Avocați BN, Nora Lanțoș în structura noului birou ca președintă a Comisiei Județene de Regulament

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu